Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας με τίτλο: Η διδασκαλία της αγγλικής στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της τεχνολογίας: όψεις και προοπτικές της αγγλικής ως διεθνούς κοινής γλώσσας επικοινωνίας

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο διοργανώνει το ανωτέρω Πρόγραμμα με πρωτοποριακό επιμορφωτικό υλικό (κείμενα, παραδείγματα, βίντεο κ.ά.) και με τις προδιαγραφές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το Πρόγραμμα διαρκεί από 15 Φεβρουαρίου 2016 έως 15 Ιουνίου 2016. Περιλαμβάνει 150 ώρες (16 ώρες συναντήσεις που παρακολουθούνται διά ζώσης ή on-line και 134 ώρες μελέτη υλικού, καθώς και εκπόνηση δραστηριοτήτων και τελικής εργασίας). Οι συνολικά τρεις (3) συναντήσεις διεξάγονται Σαββατοκύριακα.

Στόχοι

Στο τέλος του Προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει γνώσεις και ικανότητες που αφορούν: α) στην προετοιμασία, το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, β) στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη τάξη και γ) στην υιοθέτηση και εφαρμογή μιας παιδαγωγικής προσέγγισης με επίγνωση της αγγλικής ως διεθνούς κοινής γλώσσας επικοινωνίας. Έμφαση δίνεται στην προώθηση του αναστοχασμού και της κριτικής σκέψης των συμμετεχόντων.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Η Βεβαίωση Παρακολούθησης, που χορηγείται μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος, αφορά επιμόρφωση στο γνωστικό αντικείμενο της διδακτικής της αγγλικής γλώσσας και στις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών (σημασία του διαδικτύου στη χρήση της αγγλικής, τρόποι αξιοποίησης στην εκπαιδευτική πράξη κ.α.).

Σε ποιους απευθύνεται:

α) Εκπαιδευτικούς αγγλικής Γλώσσας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

β) Εκπαιδευτικούς αγγλικής Γλώσσας με επίσημη άδεια διδασκαλίας

Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα πρέπει είτε να είναι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, είτε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε τάξη καθ' όλη τη διάρκεια του Προγράμματος. Επίσης, η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι αναγκαία για την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος.

Στο Πρόγραμμα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής εγγεγραμμένοι φοιτητές σε οποιοδήποτε Πρόγραμμα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Υπεύθυνοι

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος, Δρ. Νίκος Σηφάκις, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του ΕΑΠ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης Καθηγητών Αγγλικής, με διεθνή εμπειρία και δημοσιευμένη έρευνα στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών ενηλίκων, καθώς και στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην αγγλική ως διεθνή κοινή γλώσσα επικοινωνίας. Στο Πρόγραμμα διδάσκει ο ίδιος και η Στεφανία Κορδία, Υποψήφια Διδάκτωρ του ΕΑΠ, με σημαντική γνώση και εμπειρία στους θεματικούς άξονες του προγράμματος.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα από 04/01/16 μέχρι 22/01/16 ή μέχρι συμπλήρωσης του αριθμού των θέσεων. Λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 280 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο.

Για να δείτε την αναλυτική ανακοίνωση για το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας πατήστε εδώ.

Σε περίπτωση που έχετε απορίες, παρακαλούμε επισκεφτείτε τον σύνδεσμο Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την κ. Μάγδα Κολοβού στο 210-9097216 από Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρες επικοινωνίας 9:00-15:00) ή να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Main Menu