Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς Προσχολικής ηλικίας με τίτλο: Εκπαιδευτικοί και Δια Βίου Μάθηση

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο διοργανώνει το ανωτέρω Πρόγραμμα με πρωτοποριακό υλικό (κείμενα, παραδείγματα, οπτικοακουστικό υλικό, έργα τέχνης) και με τις προδιαγραφές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το Πρόγραμμα διαρκεί από 29 Φεβρουαρίου έως 12 Ιουνίου 2016. Περιλαμβάνει 150 ώρες (16 ώρες συναντήσεις που παρακολουθούνται διά ζώσης ή on-line, κυρίως Σαββατοκύριακα, και 134 ώρες μελέτη υλικού, καθώς και εκπόνηση δραστηριοτήτων και εργασίας). Οι συνολικά τέσσερις (4) συναντήσεις διεξάγονται Σαββατοκύριακα και ένα απόγευμα καθημερινής.
Στόχοι
Στο τέλος του Προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει γνώσεις και ικανότητες που αφορούν: α) στο σχεδιασμό και την προετοιμασία ημερήσιου προγράμματος, β) στη διεξαγωγή παιδαγωγικών προγραμμάτων βασισμένων σε σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές, γ) στην αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά την παιδαγωγική διαδικασία, δ) στη χρήση καινοτομικών πρακτικών, όπως είναι η εκπαίδευση μέσα από την τέχνη και η ανάπτυξη των οριζοντίων (βασικών) ικανοτήτων των παιδιών, ε) στις μεθόδους και πρακτικές της Διά Βίου Μάθησης/ Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Για να δείτε την αναλυτική ανακοίνωση για το επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών προσχολικής ηλικίας πατήστε εδώ.
Σε ποιους απευθύνεται:
- Ενεργούς Νηπιαγωγούς
- Ενεργούς Παιδαγωγούς Προσχολικής Αγωγής (βρεφονηπιοκόμους)
- Αποφοίτους Πανεπιστημιακών Τμημάτων Νηπιαγωγών και Τμημάτων Επιστημών Αγωγής και Εκπαίδευσης
- Αποφοίτους ΑΤΕΙ Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Βρεφονηπιοκομίας
Στο πρόγραμμα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής εγγεγραμμένοι φοιτητές σε οποιοδήποτε Πρόγραμμα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Υπεύθυνοι
Οι υπεύθυνοι του Προγράμματος Αλέξης Κόκκος, Καθηγητής στο ΕΑΠ, και Βασιλική Ρήγα Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών, είναι καταξιωμένοι και με διεθνή εμπειρία εκπαιδευτές εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών ενηλίκων.
Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα από 21/12/15 μέχρι 21/01/16 ή μέχρι συμπλήρωσης του αριθμού των θέσεων. Λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 280 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο.
Απόψεις εκπαιδευομένων που παρακολούθησαν το πρόγραμμα
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευτείτε τις συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις ή να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να καλέσετε τηλεφωνικά εργάσιμες ημέρες και ώρες στο 210-9097214 (αρμόδια: κ. Καλδάνη)

Main Menu