Ημερίδα Μονάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης του Ελληνικού Ανοικτού ΠανεπιστημίουΗ Μονάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης (ΜΕΑΕ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας της πράξης: «Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του ΕΑΠ», πραγματοποίησε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:00, στην αίθουσα υποδοχής  των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ε.Α.Π. στην  Περιβόλα Πατρών, ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

 

«Αξιολόγηση και διασφάλιση ποιότητας στο ΕΑΠ».


Το έργο, οι στόχοι και οι μελλοντικές προοπτικές  ανάπτυξης  της Μονάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, παρουσιάστηκαν  από τον Διευθυντή της Μονάδας και Επιστημονικό Υπεύθυνο της Πράξης «ΜΟΔΙΠ του ΕΑΠ», Αναπληρωτή Καθηγητή της Σ.Θ.Ε.Τ.,  Μιχάλη Ξένο, ενώ υπήρξε ομιλία του Προέδρου του Συμβουλίου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, πρώην Προέδρου της ΑΔΙΠ και πρώην Αντιπροέδρου του Ε.Α.Π., Ομότιμου Καθηγητή CSU και Ε.Α.Π. , Σπύρου Αμούργη,  με θέμα: «Ανώτατη Εκπαίδευση ή Μόρφωση; Ποιοτικές παράμετροι και προοπτικές βελτίωσης στην Ελλάδα».
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας  έγιναν παρουσιάσεις με τα ακόλουθα  θέματα:
«Η αξιολόγηση στο Ε.Α.Π.-Νέες δράσεις της ΜΕΑΕ», από τον Δρ. Νίκο Καρούσο, Συνεργάτη ΜΕΑΕ
«Παρουσίαση αποτελεσμάτων και δεικτών αξιολόγησης ακαδημαϊκού έτους 2011-2012», από τον Δρ. Χρήστο Κατσάνο, Συνεργάτη ΜΕΑΕ  και
«Η εσωτερική αξιολόγηση στο πλαίσιο του έργου "ΜΟΔΙΠ  του ΕΑΠ"», από τον Δρ. Γιάννη Ντόκα, Μέλος της ομάδας έργου "ΜΟΔΙΠ  του ΕΑΠ"

Μετά το τέλος των εισηγήσεων, ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση, ενώ όλη η ημερίδα μεταδόθηκε ζωντανά (live streaming) μέσω του συστήματος τηλεδιασκέψεων Centra.


Main Menu