Διοργανώθηκε με επιτυχία Ημερίδα με αντικείμενο τις Ψηφιακές Δεξιότητες από την ερευνητική ομάδα DAISSy του ΕΑΠ

 

Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική Ημερίδα με αντικείμενο την κατάρτιση σε Ψηφιακές Δεξιότητες (Digital Skills) που οργανώθηκε στις 22 Μαΐου 2019 στην Εξ Αποστάσεως Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από την ερευνητική ομάδα DAISSy του ΕΑΠ.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το έργο DCDS (Digital Competences Development System), το οποία βασίζεται στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο ψηφιακών δεξιοτήτων DigComp 2.1, και υποστηρίζει την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων μέσα από συνδυασμό δια ζώσης εκπαιδευτικών συνεδριών και ψηφιακού υλικού και παιγνίων που διατίθενται από διαδικτυακή πλατφόρμα. Οι συμμετέχοντες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο της κατάρτισης, η οποία θα παρασχεθεί δωρεάν από την ομάδα DAISSy του ΕΑΠ τον Ιούνιο 2019. Η επιτυχής ολοκλήρωση της κατάρτισης θα οδηγήσει στην απόκτηση πιστοποιητικού επάρκειας σε βασικές ψηφιακές δεξιότητες.

Η Ημερίδα παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019. Μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ (σύνδεσμος στο https://www.youtube.com/watch?time_continue=2443&v=HAwnKsC3UNw ) Η αναφορά στην Ημερίδα ξεκινά στο χρονικό σημείο 39.14’’.

Σημειώνεται ότι λόγω μεγάλης απήχησης η ημερομηνία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δωρεάν κατάρτιση επεκτείνεται έως 3 Ιουνίου 2019. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν ένα μέηλ στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , σημειώνοντας στη γραμμή τίτλου τον κωδικό DCDS. 

dcds1

dcds2

dcds3

Main Menu