Η ερευνητική ομάδα DAISSy του ΕΑΠ διοργανώνει online συνέδριο με θέμα «Το μέλλον των επαγγελματιών του μουσείου στην ψηφιακή εποχή»

 

Η ερευνητική ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και ο φορέας Cultural Action Europe διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Το μέλλον των επαγγελματιών του μουσείου στην ψηφιακή εποχή» με σκοπό τη διάχυση των τελικών αποτελεσμάτων του έργου Mu.SA: Museum Sector Alliance.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 από τις 11.00 π.μ. έως τις 03.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Το συνέδριο απευθύνεται σε  επαγγελματίες των μουσείων, εκπαιδευόμενους του Μu.SA project, φοιτητές, ερευνητές, φορείς κατάρτισης και χάραξης πολιτικής σε ψηφιακές δεξιότητες στον τομέα του πολιτισμού.

Το πρώτο μέρος του συνεδρίου είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων του έργου Mu.SA, το οποίο σχεδίασε τέσσερα νέα επαγγελματικά προφίλ για τον τομέα του μουσείου: Διαχειριστής Ψηφιακής Στρατηγικής, Επιμελητής Ψηφιακών Συλλογών, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Ψηφιακής Διαδραστικής Εμπειρίας και Διαχειριστής Ψηφιακής Διαδικτυακής Πολιτιστικής Κοινότητας και ανέπτυξε τις αντίστοιχες φάσεις μάθησης. Το έργο παρήγαγε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης αποτελούμενα από ένα MOOC (το οποίο προσέλκυσε περισσότερους από 5.000 εκπαιδευόμενους παγκοσμίως) και τέσσερα μικτά μαθήματα κατάρτισης σε ψηφιακές και μεταβιβάσιμες ικανότητες καθώς και σε δεξιότητες του 21ου αιώνα, ανοικτά σε επαγγελματίες και ειδικούς των Ευρωπαϊκών μουσείων και του πολιτιστικού τομέα.

Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου μια ομάδα επαγγελματιών όπως εκπρόσωποι των επιτροπών του διεθνούς συμβουλίου του μουσείου (ICOM) από Ελλάδα και Πορτογαλία, η Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Κατάρτιση του Προσωπικού των Μουσείων (ICTOP) και ένας πολιτιστικός οργανισμός από Ιταλία (Symbola) συγκροτούν το πάνελ των ειδικών που θα απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν στο μέλλον των επαγγελματιών του μουσείου στην ψηφιακή εποχή.

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν, είναι απαραίτητη η εγγραφή σας μέσω της φόρμας. Για το Πρόγραμμα του συνεδρίου, δείτε εδώ. Η πρόσκληση του συνεδρίου βρίσκεται εδώ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Main Menu