ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ συμμετοχής σε δράσεις κατάρτισης που διοργανώνει η ερευνητική ομάδα DAISSy του ΕΑΠ στο πλαίσιο του έργου MILE - Migrants Integration in the Labor Market in Europe

full LOGO MILE

H Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) απευθύνει Ανοικτή Πρόσκληση Συμμετοχής στις δράσεις του έργου MILE - Migrants Integration in the Labor Market in Europe. Το έργο MILE συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύει στην ανάπτυξη, εφαρμογή και ευρύτερη αξιοποίηση ενός αποτελεσματικού μοντέλου για την ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην αγορά εργασίας, με βάση τη συνεργασία πολλών ενδιαφερομένων μερών. Οι δράσεις του MILE αναπτύσσονται με γνώμονα τόσο τις ανάγκες των εργοδοτών όσο και των μεταναστών. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

παρούσα πρόσκληση αφορά την συμμετοχή σε προσαρμοσμένο πρόγραμμα κατάρτισης και υποστήριξης εργασίας για μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στην Αττική, το οποίο περιλαμβάνει:

α. διαδικασία αξιολόγησης δεξιοτήτων με χρήση του εργαλείου προφίλ δεξιοτήτων της ΕΕ για υπηκόους τρίτων χωρών. 

β. συμβουλευτική υποστήριξή για την ανάπτυξη μαλακών δεξιοτήτων όπως:

• επικοινωνία
• ομαδική εργασία
• πληροφορική
• καταπολέμηση των διακρίσεων
• τοπική αγορά εργασίας και νομοθεσία για την απασχόληση στην Ελλάδα, κλπ.

γ. τεχνική κατάρτιση, για όσους συμμετέχοντες καταστεί δυνατή η διασύνδεση με την αγορά εργασίας

Φόρμα εγγραφής: https://forms.gle/2BBAdQ3bkaf7ZYUU9

Η Φόρμα εγγραφής θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων συμμετοχής. Στόχος των παρεμβάσεων συνολικά στην Ελλάδα είναι να προσφερθούν υπηρεσίες καθοδήγησης και επιμόρφωσης σε 120 μετανάστες και πρόσφυγες ώστε να καταστούν απασχολήσιμοι/ες. Επιπρόσθετα προβλέπεται η επιδότηση της απασχόλησης 30 συνολικά μεταναστών και προσφύγων για ένα μήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο MILE και άλλες δράσεις της DAISSy:

Website    : http://daissy.eap.gr/en/https://projectmile.eu/

Facebook : @DAISSyResearchGroup@MILEProject

Linkedin   : https://www.linkedin.com/in/daissyresearchgroup/

Twitter      : https://twitter.com/daissy_research

Instagram: @daissy_researchgroup

Email        : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Main Menu