Η ερευνητική ομάδα DAISSy συμμετέχει στη διαδικτυακή κοινότητα πρακτικής του DigComp

DigComp

 

Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ψηφιακών Ικανοτήτων, ευρέως γνωστό ως DigComp, αναπτύχθηκε από το JRC για να χρησιμεύσει ως κοινό σημείο αναφοράς για την περιγραφή των ψηφιακών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες σε κάθε πολίτη για να συμμετέχει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Η περιγραφή της έκδοσης 2.1 του DigComp είναι διαθέσιμη εδώ:

https://ec.europa.eu/jrc/en/publication/eur-scientific-and-technical-research-reports/digcomp-21-digital-competence-framework-citizens-eight-proficiency-levels-and-examples-use

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τον οδηγό "DigComp in Action: Get inspired, make it happen" εδώ: https://ec.europa.eu/jrc/en/publication/eur-scientific-and-technical-research-reports/digcomp-action-get-inspired-make-it-happen-user-guide-european-digital-competence-framework. Ο Οδηγός περιέχει παραδείγματα εφαρμογής του DigComp και συμπεριλαμβάνει ως βέλτιστες πρακτικές δύο έργα της DAISSy, το DCDS και το MuSA. Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα αυτά θα βρείτε στην ιστοσελίδα της DAISSy (http://daissy.eap.gr/en/projects/)

Το ευρωπαϊκό δίκτυο ALL DIGITAL, του οποίου είναι μέλος η DAISSy, ηγείται της συντήρησης του DigComp και της παραγωγής νέων εκδόσεων, οι οποίες θα αντικατοπτρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και τις επιπτώσεις τους στο τοπίο των ψηφιακών ικανοτήτων. Για το σκοπό αυτό, ALL DIGITAL έχει δημιουργήσει και διατηρεί το DigComp Commumity of Practice, μια διεθνή κοινότητα φορέων και ατόμων που χρησιμοποιούν το DigComp στην καθημερινή τους πρακτική. Ο καθηγητής Αχιλλέας Καμέας, Διευθυντής της DAISSy, είναι ένας από τους συντονιστές αυτής της κοινότητας.

Η DigComp CoP έχει ήδη συνεισφέρει στο σχεδιασμό του DigComp 2.2, το οποίο αναμένεται να δημοσιευτεί την άνοιξη του 2021. Η συμμετοχή στην κοινότητα είναι ανοιχτή σε όσους/ες ενδιαφέρονται για ψηφιακές ικανότητες. Για να εγγραφείτε στην κοινότητα, στείλτε ένα email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (γράψτε DigComp CoP στη γραμμή subject / θέμα).

 

 

Main Menu