Ανακοίνωση προς φοιτητές

Εκτύπωση

Αγαπητές φοιτήτριες, Αγαπητοί φοιτητές του ΕΑΠ,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής σας εύχομαι υγεία και καλή επιτυχία στις εκπαιδευτικές σας υποχρεώσεις. Ιδιαίτερα για τους πρωτοετείς εύχομαι να εγκλιματιστούν σύντομα στο ακαδημαϊκό περιβάλλον, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις σπουδές των Προγραμμάτων που επέλεξαν. Το ταξίδι για την κατάκτηση της γνώσης είναι μια συγκλονιστική διαδικασία, αναγκαία για την πνευματική ολοκλήρωση του σύγχρονου ανθρώπου και την πολιτισμική συγκρότηση της κοινωνίας πολιτών.

Από την πλευρά μας επιχειρήσαμε σημαντικές αλλαγές, προκειμένου να διευκολυνθείτε στις σπουδές σας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, και ως προς αυτό είμαστε συνεπείς με τις έως σήμερα διακηρύξεις μας. Συγκεκριμένα:

Αγαπητές φοιτήτριες, Αγαπητοί φοιτητές,

Είναι αλήθεια ότι όλες οι παραπάνω καινοτομίες, οι οποίες στοχεύουν ευθέως στην αναβάθμιση των σπουδών και στη βελτίωση της ακαδημαϊκής λειτουργίας του ΕΑΠ, καθυστέρησαν να γίνουν γνωστές, κι αυτό επειδή έπρεπε να θεραπεύσουμε σωρεία προβλημάτων και χρόνιων ανακολουθιών. Οφείλαμε να βαδίσουμε προς τους στόχους μας με διοικητική και διαχειριστική διαφάνεια, συντονισμό των ενεργειών από τις υπηρεσίες, οργάνωση και αποφυγή αναπότρεπτων παραλείψεων. Σας ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη για τα ενδεχόμενα λάθη μας. Πάντως να γνωρίζετε ότι κριτήριο ήταν η -στο μέγιστο βαθμό- εξυπηρέτηση και διευκόλυνσή σας. Ας έχουμε συνείδηση των δυσκολιών εφαρμογής καινοτομιών σε ένα τεράστιο από άποψη αριθμού φοιτητών και μελών ΣΕΠ Ίδρυμα! Ελπίζουμε να μείνετε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα!    

Θέλουμε να συμβάλουμε στην καθιέρωση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ως ενός από τα καλύτερα ΑΕΙ της Ελλάδας και ως ενός από τα κορυφαία στο είδος του ΑΕΙ της Ευρώπης. Η έκθεση της πρόσφατης εξωτερικής αξιολόγησης του Ιδρύματος στο πλαίσιο αρχών της ΑΔΙΠ, η οποία τονίζει χαρακτηριστικά την πρόοδο του ΕΑΠ στον χρόνο που διανύουμε αποτελεί ασφαλή χάρτη των ενεργειών μας. Είμαστε σίγουροι, ότι σε αυτό το εγχείρημα θα είστε συμπαραστάτες μας.

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά,

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής

Καθηγητής Βασίλης Καρδάσης