Επιτυχής ολοκλήρωση εκδήλωσης για το προσφυγικό στην Κομοτηνή

Εκτύπωση

Το κοινό της Κομοτηνής υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη την πρωτοβουλία του Προγράμματος Press του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και ανταποκρίθηκε με μεγάλη συμμετοχή στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ με τίτλο «Εκεί που τελειώνει η θάλασσα…» που πραγματοποιήθηκε στις 27/01/2017 στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. 

Στα πλαίσια της μέγιστης δυνατής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης  για το κρίσιμο προσφυγικό ζήτημα, η δράση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, των Γιατρών του Κόσμου και της Διεθνούς Αμνηστίας,  ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις.

Σε συνεννόηση με τη Δ/νση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες προσαρμοσμένες κυλιόμενες προβολές μέρους του κινηματογραφικού υλικού σε σχολικές μονάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και στις οποίες παραχωρήθηκε εκπαιδευτικό υλικό για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Συνολικά 300 περίπου μαθητές συμμετείχαν μαζί με τους καθηγητές  τους καταθέτοντας, σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, τους προβληματισμούς τους και εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στα παιδιά των προσφύγων που δοκιμάζονται.

Η ανοιχτή προς το ευρύτερο κοινό προβολή πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας. Στη συγκινητική βραδιά αλληλεγγύης συμμετείχε πλήθος κόσμου ενώ την χαιρέτησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ. Ο Πρόεδρος του ΕΑΠ, κος Βασίλης Καρδάσης, ανοίγοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση και τις δράσεις του ακαδημαϊκού ιδρύματος μέσω του Προγράμματος Press, του οποίου αναλυτική παρουσίαση της φιλοσοφίας και των στόχων του έγινε από την Συντονίστρια του Έργου, κα Σοφία Τσιώλη.  Μετά την ολοκλήρωση των προβολών ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου και Αντιπρόεδρος του ΕΑΠ, κος Γιώργος Ανδρουλάκης συζήτησε με το κοινό για το πολυσύνθετο  προσφυγικό ζήτημα.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας σε όσους υποστήριξαν την δράση αφιλοκερδώς σε επίπεδο οργάνωσης αλλά κυρίως σε όσους συμμετείχαν, μαθητές και πολίτες, βοηθώντας στη συγκέντρωση  σχολικών ειδών και ειδών δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των προσφύγων.

 

pr komotini1

pr komotini3

pr komotini5

pr komotini2

 

Komotini Poster FINAL small