Σεμινάρια εκπαίδευσης για την απόκτηση/ενίσχυση βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων από το ευρωπαϊκό έργο LinguaCuisine: γαστρονομία, πολιτισμός, γλώσσα

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) σε συνεργασία με το Newcastle University της Αγγλίας, σας προσκαλούν να δηλώσετε συμμετοχή σε σεμινάρια εκπαίδευσης με στόχο την απόκτηση ή ενίσχυση βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων (basic digital skills), τα οποία διοργανώνονται από το ευρωπαϊκό έργο LinguaCuisine: γαστρονομία, πολιτισμός, γλώσσα.

Το έργο αυτό υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και συμμετέχουν φορείς από έξι ευρωπαϊκές χώρες: Αγγλία, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία.

Μέσα από το LinguaCuisine θα έχετε την ευκαιρία:

  1. Να αναπτύξετε ή να εξελίξετε τις ψηφιακές σας δεξιότητες μέσα από την ευχάριστη ενασχόλησή σας με την ευρωπαϊκή και διεθνή γαστρονομία.
  2. Να εκπαιδευτείτε στη χρήση και την επεξεργασία φωτογραφίας και βίντεο μέσα από ψηφιακές συσκευές (tablet, mobile) και εφαρμογές (apps, Android) τελευταίας τεχνολογίας.
  3. Να πιστοποιηθείτε για το επίπεδο των ψηφιακών δεξιοτήτων σας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σύστημα αξιολόγησης ψηφιακών δεξιοτήτων DIGCOMP της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  4. Να συμμετάσχετε στην ευρωπαϊκή διαδραστική πλατφόρμα διαπολιτισμικής γαστρονομίας και ανταλλαγής πολιτισμικών στοιχείων κουλτούρας και γλώσσας.
  5. Να έρθετε σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και να μάθετε για τον ρόλο της μαγειρικής σε ήθη και έθιμα, να γνωρίσετε χρηστικές πληροφορίες για τη διατροφική αξία των τροφών και να δημιουργήσετε τις δικές σας συνταγές μαγειρικής.
  6. Να συμβάλλετε ενεργά στη δημιουργία νέων ψηφιακών εφαρμογών για έξυπνες συσκευές και να επικοινωνήσετε το ταλέντο σας στον χώρο της γαστρονομίας στο ευρωπαϊκό κοινό.
  7. Να αναπτύξετε τις κοινωνικές σας δεξιότητες και να γνωρίσετε τα οφέλη και τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας.
  8. Να λάβετε μέρος σε μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα τη γαστρονομία.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κύκλους. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει τρία εξαήμερα σεμινάρια (όχι σε συνεχόμενες ημέρες) διάρκειας περίπου 4 ωρών ανά συνεδρία. Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα στην Αθήνα, σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα. Απαιτείται η φυσική παρουσία των εκπαιδευόμενων.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός (tablet), καθώς και το έντυπο και εκπαιδευτικό υλικό παρέχεται από το πρόγραμμα για τις ανάγκες της εκπαίδευσης.

Το έργο απευθύνεται πρωτίστως σε άτομα με ελάχιστες ή καθόλου ψηφιακές δεξιότητες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, τρίτη ηλικία, μετανάστες). Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι επιλεγέντες θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για τη συμμετοχή σας αποστείλατε σύντομο βιογραφικό σημείωμα (έως 10 σειρές) με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας και με μικρή φωτογραφία σας στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το αργότερο έως 20/2/2017. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Δείτε την πρόσκληση εδώ. 

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

Η ομάδα έργου του LinguaCuisine

Αχιλλέας Καμέας, Επιστημονικός Υπεύθυνος – Αναπλ. Καθηγητής Σχολής Θετικών Επιστημών, ΕΑΠ
Δρ. Αδαμαντία Σπανακά, Καθηγήτρια-Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Μάρα Ασπιώτη, Ερευνήτρια – Πολιτισμολόγος (MSc), ΕΑΠ

Main Menu