Πραγματοποίηση Κατάρτισης Εκπαιδευτικών σε θέματα γλωσσικής-πολιτισμικής ένταξης προσφύγων (Δράση 10)

PressLogo GR

Στο πλαίσιο του έργου PRESS για την εκπαίδευση και υποστήριξη των προσφύγων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ο πρώτος κύκλος της Κατάρτισης των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στην εκπαίδευση των προσφύγων. Η κατάρτιση έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία» και θα ολοκληρωθεί σε τρεις διά ζώσης κύκλους σε τρεις πόλεις της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα η Δράση εστιάζει σε τέσσερις άξονες: διαπολιτισμική επικοινωνία, ανθρώπινα δικαιώματα, μετατραυματικό άγχος και ενταξιακή εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν διαδραστικές εισηγήσεις από την κ. Μαρία Γιαννησοπούλου, κοινωνική ανθρωπολόγο, την κ. Μαρίνα Βήχου, επίκουρη καθηγήτρια διδακτικής της γλώσσας και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης (ΕΚΠΑ), την κ. Αναστασία Κανακάρη, κοινωνιολόγο και την κ. Αναστασία Χατζηστεφάνου-Βαφέα, εκπαιδευτικό και υπεύθυνη του Κέντρου Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία». Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος των θεματικών της κατάρτισης προσεγγίστηκαν μέσα από βιωματικά εργαστήρια (εικαστικά, μουσικά θεατρικά) και ομάδες εργασίας.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Έργου και η Ομάδα συντονισμού εκφράζουν την ικανοποίησή της για τη μεγάλη ανταπόκριση των εκπαιδευτικών και τους/τις ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή τους. Επιπλέον, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τους προσκεκλημένες εισηγήτριες καθώς και προς τους εμψυχωτές και εμψυχώτριες.

Τις θερμότερες ευχαριστίες στην κ. Μαρία Ηλιοπούλου, αντιδήμαρχο Δήμου Αθηναίων για το παιδί, στον κ. Λευτέρη Παπαγιαννάκη, αντιδήμαρχο Δήμου Αθηναίων σε θέματα μεταναστών και προσφύγων και στον κ. Αλέξανδρο Καλιακάτσο για την φιλοξενία στο 87 Δημοτικό σχολείο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης Αθηνών. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία» για τη γόνιμη και αγαστή συνεργασία μας.

press d10 1

press d10 2

press d10 3

press d10 4

Main Menu