Έργο PRESS: Πραγματοποίηση Κατάρτισης Εκπαιδευτικών σε θέματα γλωσσικής-πολιτισμικής ένταξης προσφύγων (Δράση 10) Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο του έργου PRESS για την εκπαίδευση και υποστήριξη των προσφύγων πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ο πρώτος κύκλος της Κατάρτισης των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στην εκπαίδευση των προσφύγων. Η κατάρτιση έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία» και θα ολοκληρωθεί σε τρεις διά ζώσης κύκλους σε τρεις πόλεις της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα η Δράση εστιάζει σε τέσσερις άξονες: διαπολιτισμική επικοινωνία, ανθρώπινα δικαιώματα, μετατραυματικό άγχος και ενταξιακή εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν διαδραστικές εισηγήσεις από τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, επίκουρο καθηγητή κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την κ. Ρούλα Τσοκαλίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια κοινωνιογλωσσολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την κ. Δώρα Κοκοζίδου, νομικό, εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, την κ. Λένα Ασλανίδου, κοινωνική λειτουργό και την κ. Αναστασία Χατζηστεφάνου-Βαφέα, εκπαιδευτικό και υπεύθυνη του Κέντρου Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία». Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος των θεματικών της κατάρτισης προσεγγίστηκαν μέσα από βιωματικά εργαστήρια (εικαστικά, θεατρικά) και ομάδες εργασίας.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Έργου και η Ομάδα συντονισμού εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη μεγάλη ανταπόκριση των εκπαιδευτικών και τους/τις ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή τους. Επιπλέον, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τους/τις προσκεκλημένους/προσκεκλημένες εισηγητές/εισηγήτριες καθώς και προς τις εμψυχώτριες.

Τις θερμότερες ευχαριστίες στον Δήμο Θεσσαλονίκης καθώς και στον κ. Δημήτρη Γουλή για την φιλοξενία στο 67ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία» για τη γόνιμη συνεργασία μας. 

press thess 20170215 1

press thess 20170215 2

press thess 20170215 3

 

Main Menu