Πραγματοποίηση Κατάρτισης Εκπαιδευτικών σε θέματα γλωσσικής-πολιτισμικής ένταξης προσφύγων (Δράση 10) Ιωάννινα

Εκτύπωση

Στο πλαίσιο του έργου PRESS για την εκπαίδευση και υποστήριξη των προσφύγων πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ο πρώτος κύκλος της Κατάρτισης των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στην εκπαίδευση των προσφύγων. Η κατάρτιση έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία» και θα ολοκληρωθεί σε τρεις διά ζώσης κύκλους σε τρεις πόλεις της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα η Δράση εστιάζει σε τέσσερις άξονες: διαπολιτισμική επικοινωνία, ανθρώπινα δικαιώματα, μετατραυματικό άγχος και ενταξιακή εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν διαδραστικές εισηγήσεις από τον κ. Στάθη Παπασταθόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Εξελικτικής Ψυχολογίας, Φ.Π.Ψ. Παν/μιο Ιωαννίνων, την κ. Λήδα Στεργίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Π.Τ.Ν., Παν/μιο Ιωαννίνων, τον κ. Mohamed Othman, Εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, την κ. Λένα Ασλανίδου, κοινωνική λειτουργό και την κ. Αναστασία Χατζηστεφάνου-Βαφέα, εκπαιδευτικό και υπεύθυνη του Κέντρου Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία». Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος των θεματικών της κατάρτισης προσεγγίστηκαν μέσα από βιωματικά εργαστήρια (εικαστικά, θεατρικά) και ομάδες εργασίας.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Έργου και η Ομάδα συντονισμού εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη μεγάλη ανταπόκριση των εκπαιδευτικών και τους/τις ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή τους. Επιπλέον, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τους/τις προσκεκλημένους/προσκεκλημένες εισηγητές/εισηγήτριες καθώς και προς τους/τις εμψυχωτές/εμψυχώτριες.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χάρη Αθανασιάση για τη φιλοξενία στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Ιωαννίνων όπου υλοποιήθηκε η Κατάρτιση. Τέλος, τις θερμές μας ευχαριστίες στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία» για τη γόνιμη συνεργασία μας. 

press drasi 10 1

 

press drasi 10 2

 

press drasi 10 3

 

press drasi 10 4