Έργο PRESS: Πραγματοποίηση Β΄Κύκλου Κατάρτισης Εκπαιδευτικών που εμπλέκονται με την εκπαίδευση προσφύγων_Αθήνα

Στο πλαίσιο του έργου PRESS για την εκπαίδευση και υποστήριξη των προσφύγων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου ο δεύτερος κύκλος της Κατάρτισης των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στην εκπαίδευση των προσφύγων. Η κατάρτιση έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία» και θα ολοκληρωθεί σε τρεις διά ζώσης κύκλους σε τρεις πόλεις της Ελλάδας.

Ο Β΄κύκλος της Κατάρτισης εκπαιδευτικών εστιάζει σε μια εις βάθος προσέγγιση θεμάτων όπως η γλωσσική επικοινωνία, η επίλυση συγκρούσεων και η ανταλλαγή εμπειριών από την εκπαίδευση των παιδιών. Παράλληλα, οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες πραγματεύτηκαν θεματικές που προέκυψαν από τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και του πεδίου όπως η προσέγγιση των γονέων, οι σχέσεις εκπαιδευτικών-γονέων και τα εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Έργου και η Ομάδα συντονισμού εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη μεγάλη ανταπόκριση των εκπαιδευτικών και τους/τις ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή τους. Επιπλέον, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τους/τις προσκεκλημένους/προσκεκλημένες εισηγητές/εισηγήτριες καθώς και προς τους/τις εμψυχωτές/εμψυχώτριες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αθηναίων και τον κ. Καλιακάτσο, διευθυντή του 87 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών για τη φιλοξενία. Τέλος, τις θερμές μας ευχαριστίες στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία» για τη γόνιμη συνεργασία μας.

20170405 press athina2

20170405 press athina3

20170405 press athina4

Main Menu