Πρόσκληση καλλιτεχνών για συμμετοχή σε ομαδική έκθεση για το προσφυγικό "Find Refugee in Art" (Project PRESS)

Εκτύπωση

Πρόσκληση για συμμετοχή σε καλλιτεχνική έκθεση

Το πρόγραμμα PRESS (Provision of Refugee Education and Support Scheme) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης και υποστήριξης για τους πρόσφυγες, καλεί εικαστικούς καλλιτέχνες που μένουν στην Ελλάδα, πρόσφυγες και μη πρόσφυγες να συμμετέχουν στην πλαισίωση της εικαστικής έκθεσης “Find Refuge In Art (FRIA)” που θα γίνει το φθινόπωρο στην Αθήνα. Η έκθεση θα έχει ως επίκεντρο τα έργα που θα δημιουργηθούν από τη σύμπραξη πέντε ζευγαριών καλλιτεχνών προσφύγων-Ελλήνων, που έχουν ήδη επιλεγεί. Καλούμε  επίσης μεμονωμένους καλλιτέχνες που με τα ατομικά τους έργα, με συνάφεια στο θέμα, θα πλαισιώσουν την έκθεση και θα συνεισφέρουν στον καλλιτεχνικό προβληματισμό γύρω από την προσφυγική εμπειρία.

Στόχοι της έκθεσης είναι:

Οι καλλιτέχνες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε εκφραστικό μέσο επιθυμούν (Φωτογραφία,  Video, Ζωγραφική, Χαρακτική, Γλυπτική, Ψηφιακή αφήγηση, Ψηφιακή ποίηση/λογοτεχνία, Performance και άλλες μορφές που δεν αναφέρονται εδώ).

Διάρκεια υποβολής προτάσεων: 3 Μαΐου - 31 Ιουλίου 2017

Επικοινωνία-Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στην περίπτωση που επιλεγούν τα έργα σας η διοργάνωση θα μπορέσει να αναλάβει τα εξής:

Για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για συμμετοχή, παρακαλούμε συμπληρώστε την online αίτηση (εδώ).