Ολοκλήρωση της Δράσης "Γλωσσική Εκπαίδευση για ενήλικες"

Ολοκλήρωση Μαθημάτων Γλώσσας σε ενήλικες πρόσφυγες

(Δράση 16) 

Στο πλαίσιο του έργου PRESS για την εκπαίδευση και υποστήριξη των προσφύγων σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν μαθήματα γλώσσας με εστίαση στην ελληνική μέσω εκπαιδευτικού προγράμματος μικτής μάθησης. Αναπτύχθηκε πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό βασισμένο στα δεδομένα που προέκυψαν από την έρευνα ανίχνευσης αναγκών. Συγκεκριμένα, υιοθετήθηκε η προσέγγιση της task-based μεθοδολογίας καθώς και των διαγλωσσικών πρακτικών, τόσο για τα διά ζώσης όσο και τα online μαθήματα.

Κατά τη διάρκεια της Δράσης πραγματοποιήθηκαν 100 ώρες μαθημάτων μικτής μάθησης, από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο σε δυο γεωγραφικές περιοχές (Αθήνα και Θεσσαλονίκη).

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Έργου και η Ομάδα συντονισμού εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη ανταπόκριση των συμμετεχόντων τους οποίους και τις οποίες ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή τους. Επιπλέον, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την ομάδα ανάπτυξης εκπαιδευτικού υλικού καθώς και προς τους εκπαιδευτικούς που πραγματοποίησαν τα μαθήματα.

Τις ευχαριστίες στο Δήμο Αθηναίων για την άμεση υποστήριξη στην εύρεση χώρου για την πόλη της Αθήνας. Επιπλέον τις θερμότερες ευχαριστηρίες για τη φιλοξενία των μαθημάτων εκφράζουν στην κ. Τσιρώνη, διευθύντρια του ΔΙΕΚ Μεταξουργείου, στην κ. Γεωργιλή, υπέυθυνη του ακτιβιστικού βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone και στην κ. Τσοκαλίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του Πολυχώρου «Πολύδρομο».

DRASI 16 press

Main Menu