Εκδήλωση εγκαινίων της έκθεσης Find Refuge in Art, έργο PRESS

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Find Refuge in Art» στον εκθεσιακό χώρο Art Factory/Τεχνοστάσιο, στο πλαίσιο του έργου PRESS, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για την εκπαίδευση και υποστήριξη προσφύγων.

Στα εγκαίνια χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του προέδρου του Ιδρύματος η καθ. κ. Ά. Ρούσσου, εκ μέρους της ΔΕ η καθ. κ. Μ. Χατζηνικολάου ενώ το κοινό καλωσόρισαν ο επιστημονικά υπεύθυνος του έργου, καθ. κ. Γ. Ανδρουλάκης, η ομάδα συντονισμού, η επιμελητική ομάδα της έκθεσης και συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε εικαστική και χορευτική performance ενώ η βραδιά έκλεισε με ήχους από το συγκρότημα Refuge Trio. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 250 επισκέπτες από τον καλλιτεχνικό και ακαδημαϊκό χώρο, μεταξύ των οποίων και πολλοί νέοι καλλιτέχνες από διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές.

Η εικαστική έκθεση με θέμα την προσφυγική εμπειρία είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης καλλιτεχνών με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο που συναντήθηκαν στο πλαίσιο του έργου PRESS, καθώς και με πολυάριθμες ατομικές συμμετοχές καλλιτεχνών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συνεργασία. Η έκθεση, που περιλαμβάνει εικαστικά και πολυμεσικά έργα και μουσικά δρώμενα, αποτυπώνει την «προσφυγική εμπειρία» και στόχο έχει να συμβάλει στην πολυεπίπεδη υποστήριξη των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Δεκεμβρίου και φιλοξενείται στο Art Factory/Τεχνοστάσιο (Πειραιώς 178 & Λαμίας 6).

Είναι καθημερινά επισκέψιμη: Δευτέρα-Παρασκευή 17.00-21.00 & σαββατοκύριακα 10.00-15.00.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος και η ομάδα συντονισμού του έργου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν από καρδιάς την επιμελητική ομάδα για την υλοποίηση της έκθεσης, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες που με τα έργα τους τίμησαν την έκθεση και το κοινό που προσήλθε στα εγκαίνια και το οποίο στήριξε την προσπάθεια.

Η εικαστική έκθεση του έργου PRESS αποτελεί μία από τις 24 επιμέρους δράσεις του ερευνητικού και εκπαιδευτικού προγράμματος, η οποία χρονικά συμπίπτει και με την ολοκλήρωση του έργου, και σηματοδοτεί ένα ευρύτερο εγχείρημα συνεργασίας, υποστήριξης και ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του οποίου η τέχνη είναι ικανή να ενώσει τις εμπειρίες των ανθρώπων αλλά και να συμβάλει σε έναν δημόσιο διάλογο με επίκεντρο το προσφυγικό.

Opening 1

Opening 2

 

Πρόγραμμα εγκαινίων

 

 

Main Menu