4ος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΑΠ-ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκτύπωση

 

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ενώνει και φέτος τις δυνάμεις του με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και προκηρύσσουν από κοινού τον 4ο Επιχειρηματικό Διαγωνισμό ΕΑΠ-ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες.

Ο επιχειρηματικός διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές/τριες, απόφοιτους/ες των τελευταίων 5 ετών από την απόκτηση του τελευταίου τίτλου σπουδών κάθε προγράμματος και βαθμίδας σπουδών και των 2 ιδρυμάτων, αλλά και σε άτομα τα οποία απασχολούνται ενεργά σε ερευνητικούς τομείς του ΕΑΠ και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Φιλοδοξούμε και φέτος με τον 4ο Επιχειρηματικό Διαγωνισμό «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες», να δοθεί η κατάλληλη ώθηση και υποστήριξη στα επιχειρηματικά όνειρα και φιλοδοξίες των συμμετεχόντων.

Τα υπό κατάθεση και αξιολόγηση επιχειρηματικά σχέδια, θα πρέπει να διέπονται από το καινοτομικό και πρωτότυπο πνεύμα σύλληψης και σχεδίασης και να ακολουθούν τους επιχειρηματικούς άξονες α) της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας, β) της εφαρμογής τεχνολογικών καινοτομιών στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη και γ) της εφαρμογής της τεχνολογικής καινοτομίας στον πολιτισμό.

Ο Επιχειρηματικός Διαγωνισμός φέτος πραγματοποιείται και πάλι σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και συγκεκριμένα σε σύνδεση με το Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας προγράμματος NBG Business Seeds https://www.nbg.gr/el/nbgseeds/competition

Η συγκεκριμένη συνεργασία του ΕΑΠ και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, προσφέρει στους μελλοντικούς επιτυχόντες του επιχειρηματικού διαγωνισμού «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες»:

(α) Τεχνολογίας

(β) Ενέργειας

3ήμερη εκπαίδευση για τους (α) από μέντορες στην Πάτρα το Φεβρουάριο 2019 και 3ημερη εκπαίδευση για τους (β) (με δωρεάν μετακίνηση και διαμονή) στη Λάρνακα το Μάρτιο 2019.

Επιπλέον άξονες επιχειρηματικής δράσης και βραβεία που προσφέρονται είναι:

- Επιχειρηματικότητα στη Μόδα

- Μόδα & Τεχνολογία - για διασύνδεση μόδας και τεχνολογίας (π.χ. apps)

Και προσφέρεται μία Υποτροφία στην Θερμοκοιτίδα The Fashion Gate, που περιλαμβάνει Σχεδιαστική και Επιχειρηματική ανάπτυξη για τους συμμετέχοντες, διάρκειας ενός έτους.

Με βάση τους παραπάνω άξονες καλύπτονται πλήρως τα επιστημονικά αντικείμενα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Ο χρονικός ορίζοντας διεξαγωγής και κατάθεσης επιχειρηματικών σχεδίων του διαγωνισμού ορίζεται από 4/10/2018 έως και 08/11/2018 και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί έως στις 05/12/2018 από το site του ΕΛΚΕ ΕΑΠ http://elke.eap.gr, αλλά και σε κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά μέσω e-mail.

4os

Η υποβολή των υπό αξιολόγηση επιχειρηματικών σχεδίων (businessplans) πραγματοποιείται μέσω της αποστολής τους και συνοδείας των απαραίτητων εγγράφων μόνο σε έντυπη μορφή και σε σύνολο 4 αντιτύπων συνοδευόμενα και με ένα εγγεγραμμένο CD-ROMμε το επιχειρηματικό σχέδιο με συστημένη επιστολή, στη διεύθυνση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο - Υπόψη κ. Θεόδωρου Βαγενά, Πάροδος Αριστοτέλους 18, Τ.Κ. 26335, με την ένδειξη:

4ος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΑΠ-ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

Έγκυρη συμμετοχή θεωρείτε με εντός χρονικού πλαισίου της σφραγίδας ταχυδρομείου.

Το επιχειρηματικό σχέδιο θα πρέπει να συνταχθεί σύμφωνα με το πρότυπο επιχειρηματικό πλάνο, που είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της ΕΔΕΛ ΕΑΠ: http://elke.eap.gr

Η επιτροπή αξιολόγησης, η οποία αποτελείται και από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, και άλλων ιδρυμάτων της χώρας και από τους υποστηρικτές του διαγωνισμού, θα λάβει υπόψη της κατά την αξιολόγηση, συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια όπως :

  1. Σαφήνεια επιχειρηματικού σχεδίου και ιδέας                                                                
  2. Τεχνικές προδιαγραφές, αρτιότητα εκτέλεσης του επιχειρηματικού σχεδίου                
  3. Βιωσιμότητα και προοπτικές ανάπτυξης επιχειρηματικής ιδέας                                      
  4. Πρωτοτυπία και καινοτομία επιχειρηματικής ιδέας                                                         
  5.  Συμβολή στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της αγοράς εργασίας

Οι οδηγίες και προδιαγραφές του διαγωνισμού βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΑΠ: http://elke.eap.gr

Πληροφορίες: Γραφείο Υποστήριξης Ερευνών ΕΛΚΕ ΕΑΠ - Θεόδωρος Βαγενάς

Τηλ.: 2610 367759 - fax: 2610 367611 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   

Ώρες επικοινωνίας : 09:00-13:00 εργάσιμες μέρες.

 

Οι Υποστηριχτές μας

logos