Έναρξη Νέου Κύκλου Επιμόρφωσης Μελών ΣΕΠ του ΕΑΠ για το Ακαδ. Έτος 2016-17, Μάιος 2017

Αγαπητά μέλη Σ.Ε.Π.,

Η Μονάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης (Μ.Ε.Α.Ε.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) διοργανώνει νέο επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο στο θεματικό αντικείμενο «Ανοικτή & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» (ΑεξΑΕ).

Με βάση σχετική απόφαση της υπ’ αριθμ. 324/31-01-2017 Συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π., συμμετέχοντες στον κύκλο επιμόρφωσης θα είναι:

  • τα νέα μέλη Σ.Ε.Π. του Β’ Εξαμήνου 2016-2017 των νέων Π.Σ.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής σε:

  • ενεργά μέλη Σ.Ε.Π. του Ε.Α.Π. τα οποία δεν έχουν πιστοποιηθεί στο παρελθόν
  • μέλη Σ.Ε.Π. που δεν έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία πιστοποίησης και τα οποία έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε μέχρι έναν ακόμα κύκλο επιμόρφωσης και πιστοποίησης.

Βασικός στόχος του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με βασικά θέματα της Ανοικτής & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά. Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθεί μέσω Μαζικού Ανοικτού Διαδικτυακού Μαθήματος (Massive Open Online Course, MOOC) με την υποστήριξη της πλατφόρμας «meaeX» που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται η Μ.Ε.Α.Ε.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, εκτιμάται ότι ένας/μία συμμετέχων/χουσα, αφιερώνοντας 2-3 ώρες ανά εβδομάδα για τη μελέτη του επιμορφωτικού υλικού του MOOC, μπορεί να ολοκληρώσει το σεμινάριο σε οκτώ (8) εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, ο ρυθμός μελέτης του επιμορφωτικού υλικού αποτελεί απόφαση του/της κάθε συμμετέχοντος/χουσας. Η υπηρεσία της διαδικτυακής επιμόρφωσης θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 5  Μαΐου 2017 μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017.

Η δυνατότητα εγγραφής στο θεματικό αντικείμενο «Ανοικτή & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» θα είναι διαθέσιμη μέχρι και τις 16 Ιουνίου 2017.

Κατά το χρονικό διάστημα της διεξαγωγής του επιμορφωτικού σεμιναρίου οι συμμετέχοντες/χουσες είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουν το σύνολο του επιμορφωτικού υλικού και να απαντήσουν σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης.

Σας ενημερώνουμε ότι, προκειμένου να λάβετε μια βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του συγκεκριμένου θεματικού αντικειμένου, θα διεξαχθεί διά ζώσης διαδικασία πιστοποίησης στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε, εφόσον έχετε εγγραφεί και παρακολουθήσει το διαδικτυακό μάθημα. Για τη διεξαγωγή της διά ζώσης πιστοποίησης, η οποία εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί τις ημερομηνίες 1 και 2 Ιουλίου 2017, θα ενημερωθείτε μελλοντικά με νέο σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Μ.Ε.Α.Ε.

Προκειμένου να συνδεθείτε στην πλατφόρμα του θεματικού αντικειμένου της επιμόρφωσης, αρχικά θα πρέπει να μεταβείτε στον ιστότοπο: http://mooc.eap.gr.

Τα διαπιστευτήρια (username, password) που θα χρησιμοποιείτε για την είσοδό σας στην πλατφόρμα είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιείτε στις υπόλοιπες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ε.Α.Π. (π.χ. πλατφόρμα Study, Courses). Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση και τη χρήση του συστήματος παρέχονται στην ιστοσελίδα της Μ.Ε.Α.Ε. στο σύνδεσμο:

http://meae.eap.gr/el/actions/training/mooc.

Οι εγγραφές για το σεμινάριο έχουν ενεργοποιηθεί, ωστόσο η διαδικτυακή επιμόρφωση και κατ’ επέκταση η πρόσβαση στο σύνολο του επιμορφωτικού υλικού θα ξεκινήσει να παρέχεται από την Παρασκευή 5  Μαΐου 2017.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Μ.Ε.Α.Ε. μέσω:

  • email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • τηλεφώνου στα 2610367748, 2610367752 (κ.κ. Δημήτρης Σιδέρης, Δημοσθένης Καρακατσούλης ώρες επικοινωνίας: 9:00 έως 15:00).

Με εκτίμηση,

Μονάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης του Ε.Α.Π.

Main Menu