Εκδήλωση ενδιαφέροντος και Πρόγραμμα για το RE-STARTUP Patras Open Innovation Quest

 

To RE-STARTUP Patras για 3η συνεχή χρονιά επιδιώκει την σύνδεση της έρευνας με την αγορά.

Έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη από μεγάλες εταιρείες όπως η Protergia, η Bayer, η Vodafone και ο ΟΤΕ αλλά και τα επενδυτικά σχήματα Uni.Fund και VelocityPartners σχεδιάζουμε το RE-STARTUP Open Innovation Quest.

Στις 11 Ιουλίου θα παρουσιάσουν στελέχη της Dialog Semiconductors, της Accusonus, και της Insybio αλλά και του ΤΤΟ Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ για τα μοντέλα προσέγγισης και συνεργασίας νέων εταιρειών με μεγάλες πολυεθνικές.

Έχοντας αναπτύξει 5 θεματικούς άξονες, στοχεύουμε να δώσουμε τα εργαλεία και την μεθοδολογική προσέγγιση σε κάθε συμμετέχοντα να κατανοήσει τις βασικές αρχές της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και να προσεγγίσει πιθανούς pilot users των νέων υπηρεσιών.

Στόχος μας, μέχρι τον Οκτώβρη να δουλέψουμε με τις πιο ώριμες ομάδες και να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις από προγράμματα που στοχεύουν στο commercialization της έρευνας αλλά και στη διασύνδεση με επενδυτές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Παράλληλα, έχουμε εξασφαλίσει την υποστήριξη του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών για την καθοδήγηση συγγραφής πρότασης χρηματοδότησης 50.000ευρώ από το Proof of Concept από χρηματοδοτημένα σχήματα των προηγούμενων κύκλων.

Αναλυτικά οι εταιρείες και οργανισμοί που υποστηρίζουν το πρόγραμμα.

Energy: Protergia, Meazon, Clean tech hub

Sport: Promitheas BC, Pick Patras, Trainer 1.0  Beta

Social Impact: Bayer, Tobea, MeXOXO, InterMediaKT,

Smart Cities:  Όμιλος ΟTE, Δήμος Τρικκαίων, GISEMI HUB, Εμπορικός Σύλλογος, Vodafone Innovus,

Maritime: Sammy, YES Forum, ΙΤΥΕ, Optionsnet, Offshore Muster

 

Χρονοδιάγραμμα RE-STARTUP Open Innovation Quest:

 

11/7 : Open Innovation Training

Το Open Innovation Training αποτελεί την προετοιμασία των ομάδων για το Open Innovation Quest. Θα παρουσιαστεί το μοντέλο συνεργασίας νέων εταιρειών με μεγάλες πολυεθνικές,  ιστορίες επιτυχίας καθώς και η μεθοδολογική προσέγγιση του προγράμματος.

 

  • Γιάννης Κικίδης - Product Manager της Dialog Semiconductor
  • Ηλίας Κοκκίνης - Co-founder and CTO της Αccusonus
  • Αντώνης Λιβιεράτος - Επιστημονικός Σύμβουλος του ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ
  • Χρήστος Αλεξάκος - Co-Founder InSyBio Ltd.
  • Νάσος Κοσκινάς- Founder POS4work Innovation Hub

 

18 & 19/7: Oι ομάδες θα δουλέψουν την ανάπτυξη του επιχειρηματικού τους πλάνου (Business Model Development), θα λάβουν καθοδήγηση από εξειδικευμένους μέντορες, θα συναντήσουν εκπροσώπους των υποστηρικτών και καθοδηγητών του προγράμματος και τέλος, θα παρουσιάσουν την ιδέα τους ενώπιον της κριτικής επιτροπής. 

 

Οι ομάδες που θα διακριθούν θα δουλέψουν με την ομάδα του RE-STARTUP για να παρουσιάσουν την ιδέα τους στην  Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras lQ στο πλαίσιο της DEMO DAY.

Eπισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων του προγράμματος ανά ημέρα εδώ

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα παρατάθηκαν μέχρι τις 14/7.

Αίτηση Συμμετοχής: https://forms.gle/wRtbMoME2297zTr57

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του POS4work στο Facebook https://www.facebook.com/pos4work

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Patras IQ και υλοποιείται από τον Κόμβο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας POS4work σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

Main Menu