Δελτίο Τύπου για την Εκδήλωση της ΣΘΕΤ προς τιμή του αείμνηστου Αναπληρωτή Καθηγητή Νίκου Σπανού

Πάτρα 19-01-2017

Εσπερίδα της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προς τιμή του αείμνηστου Αναπληρωτή Καθηγητή Νίκου Σπανού, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων της βιβλιοθήκης του ΕΑΠ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε αναμνηστική πλακέτα από τον Κοσμήτορα της ΣΘΕΤ στην οικογένεια του εκλιπόντος Καθηγητή, ενώ βραβεύθηκε ο αριστεύσας φοιτητής του προγράμματος σπουδών των Φυσικών Επιστημών, κ. Κόντος Εμμανουήλ, από την Διευθύντρια Καθηγήτρια κα Μαρία Χατζηνικολάου.

Για την προσωπικότητα και το έργο του Νίκου Σπανού μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΑΠ κ. Κυριάκος Μπουρίκας, ενώ δόθηκε διακεκριμένη ομιλία από τον Καθηγητή του  Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Πέτρο Κουτσούκο με θέμα : «H μαγεία των κρυστάλλων: Διαδρομές στο σχηματισμό και τις ιδιότητές τους».

«Τα Μέλη ΔΕΠ της Σχολής μας, θέλαμε να τιμήσουμε έναν εκλεκτό συνάδελφο και επιστήμονα που πρόσφερε σπουδαίο διδακτικό και ερευνητικό έργο στο ΕΑΠ» τόνισε στον χαιρετισμό του ο Κοσμήτορας της Σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης  Καλαβρουζιώτης. Προς τιμή του δε, η Σχολή θα χορηγεί μία υποτροφία κατ έτος σε αριστεύσαντα φοιτητή της Σχολής.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΕΑΠ Καθηγητής Βασίλης Καρδάσης και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Παρέστησαν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, Αρχιμανδρίτης Προκόπιος, ο τ. Πρόεδρος του ΕΑΠ Καθηγητής Α. Λυκουργιώτης, ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Καρδαμάκης, ο Πτέραρχος ΕΑ κ. Σκουριάς, η οικογένεια του εκλιπόντος Καθηγητή, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών μεταξύ των οποίων Αθανασόπουλος, Βαγενάς, Κορδούλης, Καραϊσκάκης, Σταματόπουλος, Καραπαναγιώτη, Ζαγγανά, Κολιαδήμα, Συμεόπουλος, Ναυτόπουλος, Μπεμπέλης, Καλλίτσης, Περλεπές, Καθηγητές του ΤΕΙ, τα Μέλη ΔΕΠ της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ, προϊστάμενοι και στελέχη υπηρεσιών του ΕΑΠ και πολυάριθμοι φίλοι του Νίκου Σπανού.

Main Menu