"Το Κιβώτιο" του Άρη Αλεξάνδρου στην Πάτρα

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΛΟΓΟΣ 

Studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια – Τηλ. 210-6453330

www.studiomavromihali.gr

«Το Κιβώτιο»

του Άρη Αλεξάνδρου

Για δύο μόνο παράστασεις στην Πάτρα

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, ΣΤΙΣ 21.00
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟ

Την Τρίτη 7 Φεβρουρίου, μετά την παράσταση, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Ιστορικό, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλη Καρδάση

 

Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου,που παίζεται με τεράστια επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο, έρχεται για δύο μόνο παράστασεις στη Πάτρα. Την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Λιθογραφείο.

Στα τέλη του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, ο ήρωας αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους. Ο συντάκτης των αναφορών δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του ανακριτή ούτε για τους δεσμώτες του, ούτε αν ο ανακριτής διαβάζει τα όσα του γράφει.

Ο Φώτης Μακρής ερμηνεύει, σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο, τον ταραγμένο αυτόν ήρωα που σταδιακά αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. Το Κιβώτιο, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο ερμηνεύθηκε από αλληγορία για τον εμφύλιο και ως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, αλλά και ως ένα σχόλιο στον δυτικό πολιτισμό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου
Σκηνογραφία: Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική: Γιώργος Νινιός

Παίζει ο Φώτης Μακρής

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στις 21.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων

Ομαδικό (άνω των 20 ατόμων) 8 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Λιθογραφείον, τηλ. 2610328394 Ώρες: 10.00–14.00 &18.00-21.00  

Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2310257218, 6932040527

Main Menu