Απολογισμός συνεδρίου Τέχνη και Πόλη/Art and the City της Θεματικής Ενότητας ΕΛΠ12 του ΠΣ ΕΛΠ

slider texni poli


Την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης το διεθνές συνέδριο της ΘΕ ΕΛΠ12 με τίτλο Τέχνη και Πόλη/Art and the City, το οποίο σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Το συνέδριο αυτό υπό μία έννοια αποτέλεσε χρονικά και θεματικά διευρυμένη συνέχεια της ημερίδας Τέχνη-Χώρος-Όψεις Ανάπτυξης της ΕΛΠ12 (Νοέμβριος 2013).

Το συνέδριο χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, Καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, ο Αντιπρόεδρος του ΕΑΠ, Καθηγητής Γιώργος Ανδρουλάκης, και ο Αναπληρωτής Κοσμήτωρ της ΣΑΣ, Καθηγητής Αλέξης Κόκκος.

Σημειώθηκε μεγάλη προσέλευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και αποφοίτων του ΕΑΠ, φοιτητών και αποφοίτων άλλων ΑΕΙ, μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ και άλλων ΑΕΙ, διαφόρων ειδικών, καθώς και ευρέος κοινού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένα ΑΕΙ αξιοποίησαν την παρακολούθηση του συνεδρίου αυτού αντί προγραμματισμένων μαθημάτων τους.

Συμμετείχαν οι παγκόσμιας φήμης καθηγητές David Harvey και Erik Swyngedow ως κεντρικοί ομιλητές, ενώ με πρωτότυπες εισηγήσεις συμμετείχαν πολλά μέλη της διδακτικής ομάδας της ΕΛΠ12, μέλη ΔΕΠ άλλων ΑΕΙ, καθώς και αναγνωρισμένοι ερευνητές.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι τέλους, αναπτύχθηκαν ζωηρές ανταλλαγές απόψεων και πολύ ενδιαφέροντες διάλογοι.

Η Οργανωτική Επιτροπή αναζητεί τώρα τρόπους τόσο να εκδώσει τόμο βασισμένο σε επιλεγμένες εισηγήσεις, όσο και να καλλιεργήσει περαιτέρω την υφιστάμενη δυναμική της ΕΛΠ12 με άλλες συναφείς δράσεις, όπως συμβαίνει συνεχώς από το 2011.

H Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Αργυρώ Λουκάκη

Αν. Καθηγήτρια ΕΑΠ


Στιγμιότυπα από το συνέδριο. Εικονίζονται μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, οι δύο κεντρικοί ομιλητές, καθώς και λοιποί ομιλητές στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

 

Main Menu