Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα "Ρητορική και Μουσική/ Γλώσσα και Τέχνη"

 

 

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα στη Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου  το πρωί της Κυριακής 6 Μαΐου 2018 η ημερίδα Ρητορική και Μουσική/ Γλώσσα και τέχνη. Η εκδήλωση, που έγινε στo πλαίσιο του Patras Science Festival, είχε ως ομιλητές σημαντικά πρόσωπα, τόσο από τον χώρο των τεχνών, όσο και από το χώρο της Επιστήμης. Συγκεκριμένα ομιλητές ήταν οι Γιώργος Κουβαράς (Εισηγητής του μεταπτυχιακού σεμιναρίου Μουσικής Ρητορικής, Ε.Λ.Σ.) που είχε και την επιμέλεια της ημερίδας, Θανάσης Κουμεντέρης (Διδάκτωρ ηλεκτρακουστικής σύνθεσης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Καθηγητής Δημοτικού Ωδείου Πατρών και Καλλ. Δ/Ντης Δημοτικού Ωδείου Αγ. Παρασκευής), Βασίλης Λάζαρης (Αρχιτέκτονας, MDes Harvard GSD), Παντελής Μπασάκος (Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Δημήτρης Παπαζαχαρίου (Αναπληρωτής Καθ. Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών).

Δηλώσεις για το Webradio του ΕΑΠ έκανε ο Καθηγητής Παντελής Μπασάκος που δήλωσε πως: «Σήμερα λαμβάνει χώρα μια συνάντηση επιστημόνων, καλλιτεχνών και φιλοσόφων σε ένα πεδίο που ακόμα δεν έχει αποκτήσει το δικό του όνομα. Μια συνάντηση διαφορετικών πραγμάτων που αναζητούν τις οδούς τις επικοινωνίας τους. »

Ο κύριος Βασίλης Λάζαρης από την πλευρά του πρόσθεσε:

«Όλες οι τέχνες έχουν τη δυνατότητα να λένε κάτι. Σήμερα προσπαθούμε να αντλήσουμε νόημα και να επικοινωνήσουμε με τα στοιχεία της τέχνης που χειρίζεται ο καθένας.»

Όσο για το Patras Science Festival, o κύριος Λάζαρης δήλωσε:

«Είναι από τα πράγματα που πρέπει να γίνονται και εύχομαι να εμπλουτιστεί με περισσότερες ημερίδες που θα επιχειρήσουν να συνδέσουν το ζήτημα της τέχνης με τις επιστήμες.»

Τέλος στην ημερίδα συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Κορίνα Κοτσίρη, Άννα Μουζάκη, Άγγελος Σκούρτης και Δήμητρα Ταρούση. Τη δική του επίσης, ξεχωριστή πινελιά, έβαλε το φωνητικό σύνολο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Magisterium.

DSC_0621

DSC_0624

DSC 0631

DSC_0638

DSC 0640

DSC 0641

 

 

 

Main Menu