Διεθνής Ημέρα Φωτός Unesco 2018 - Εκδηλώσεις από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών

 

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, 17:00

Η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ως η μοναδική Σχολή στην Ελλάδα που προσφέρει εξειδικευμένες σπουδές στο Σχεδιασμό Φωτισμού μέσω του ομώνυμου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Φωτός πραγματοποιεί παράλληλες εκδηλώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Η Διεθνής Ημέρα Φωτός αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοβουλία που παρέχει ένα ετήσιο σημείο αναφοράς για την εκτίμηση του Φωτός και του ρόλου που διαδραματίζει στην επιστήμη, στον πολιτισμό, στην τέχνη, στην εκπαίδευση και στην αειφόρο ανάπτυξη. Η ευρεία θεματολογία για το Φως επιτρέπει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας σε όλο τον κόσμο να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που καταδεικνύουν πώς η επιστήμη, η τεχνολογία, η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της UNESCO: την εκπαίδευση, την ισότητα και την ειρήνη.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών  θα διεξάγονται παράλληλα σε τρεις πόλεις της Ελλάδας, στην Πάτρα (ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΑΠ, Πατρών Κλάους 183), στην Αθήνα (Κτίριο ΕΑΠ, Γραβιάς 4-6)  και  στη Θεσσαλονίκη  (Αίθουσα "Σταύρος Τορνές", Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 

 landscape

 

 

Main Menu