Κλείσιμο Έκθεσης Έργου Φοιτητών Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών Ε.Α.Π. (Γ.Τ.Π.)στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

 

Για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018 το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών δημιούργησε τις δικές του διαδρομές στο Μουσείο, μέσα από τις οδούς της πόλης των Πατρών, παρουσιάζοντας στο κοινό του επιλεγμένα εκθέματα των συλλογών του μέσα από  φωτογραφίες και σχέδια που για πρώτη φορά βγαίνουν από το αρχείο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και εκτίθενται στους επισκέπτες.

Ως συνδιαμορφωτής των πολιτιστικών αυτών διαδρομών η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ε.Α.Π. εκθέτει στο χώρο του Μουσείου αφίσες που έχουν δημιουργηθεί από τους φοιτητές κατά τη συμμετοχή τους στο Πολιτιστικό Δίκτυο της ΕΦΑΑ  Μουσείο –Πόλη –Μνημείο. 

Η έκθεση του  Έργου των Φοιτητών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών: Γραφικές Τέχνες-Πολυμέσα του Ε.Α.Π., υπό την επιμέλεια των συμβούλων-καθηγητών Ηρούς Λάσκαρη, Κολαξίζη Γιάννη, Σιάκα Σπύρου και Μαυρομμάτη Ειρήνης, εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την 18η Μαΐου 2018 και διατηρεί μέχρι σήμερα αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Στο κλείσιμο της Έκθεσης που έχει προγραμματιστεί για την 30η Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο της συνεργασίας ΕΦ.Α.Α.-Ε.Α.Π., θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, ώρα 19:00-21:00, μουσική εκδήλωση από τη χορωδία του ΕΑΠ «Magisterium».

Η παρουσία της χορωδίας του ΕΑΠ στο Αρχαιολογικό Μουσείο είναι μια ευκαιρία, να δοκιμάσει  τη δυναμική χώρων με ιδιότυπη ακουστική και ταυτόχρονα να προκαλέσει καλλιτεχνική αφύπνιση με τη γοητεία της τέχνης του μακρινού παρελθόντος. Ο συνθέτης Ανδρέας Γεωργίου θα προσφέρει ένα μικρό νέο έργο πάνω σε κείμενο από την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Το "Ακτίς Αελίου" του συνθέτη Ανδρέα Γεωργίου γράφτηκε για την εκδήλωση.  Η χορωδία θα επενδύσει μουσικά μια ευσύνοπτη ξενάγηση στους δρόμους της αρχαίας Πάτρας. Ο στόχος είναι  μέσα από αυτή τη μουσική διαδρομή να οραματιστούμε τα δημόσια κτίρια να αποκτούν φωνή.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

poster web

Main Menu