Πολιτιστικό Τριήμερο “Το ΕΑΠ στην πόλη” για 3η συνεχόμενη χρονιά

 

Το ΕΑΠ στην Πόλη για τρίτη χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις εγκαταστάσεις του στην Περιβόλα στις 31-8 και 1-2/9, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί ένα θεσμό που αγκαλιάστηκε από την Πατραϊκή κοινωνία. Το ΕΑΠ αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού που συνδυάζει αρμονικά την γνώση και την επιστήμη με τον πολιτισμό, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα η λειτουργία των πολιτιστικών ομάδων που αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό, από φοιτητές αναδεικνύουν την οργανική σχέση που αναπτύσσεται σε ένα εξ αποστάσεως ίδρυμα. Στο πολιτιστικό τριήμερο παρουσιάστηκαν συναυλίες του Χ. Θηβαίου, της Μ. Ζαμάνη και των Blues Antivirus, προβολή της ταινίας του Σ. Κούλογλου, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση στο κοινό έκαναν η χορευτική ομάδα, η θεατρική ομάδα και η φωτογραφική ομάδα του ΕΑΠ.

Την Παρασκευή 31-8 στο ειδικά διαμορφωμένο αίθριο Β’ του campus του ΕΑΠ, προβλήθηκε η ταινία του Σ.Κούλογλου "Πεθαίνοντας στο γέλιο’’, που αφορά μια τραγωδία ανάμεσα σε τρείς κωμωδίες. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του κοινού και του δημιουργού αποσπώντας το έντονο ενδιαφέρον και το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

eapstinpoli1

eapstinpoli2

eapstinpoli3

Στη συνέχεια στον ξεχωριστό συναυλιακό χώρο στην είσοδο του ιδρύματος, ακολούθησε συναυλία του Χ. Θηβαίου. Ο σπουδαίος ερμηνευτής και η εξαιρετική ορχήστρα μάγεψαν το κοινό με τις ιδιαίτερες ερμηνείες και την αμεσότητα τους που αποθεώθηκαν από το κοινό.

 

eapstinpoli4

eapstinpoli5

Το Σάββατο 1-9 στον συναυλιακό χώρο του ΕΑΠ, πραγματοποιήθηκε η συναυλία της μοναδικής Μ. Ζαμάνη. Ο παλμός, η ζωντάνια και οι ξεχωριστές διασκευές των τραγουδιών, σε συνδυασμό με την μαχητικότητα και την ευαισθησία της ερμηνεύτριας οδήγησαν το νεανικό και όχι μόνο κοινό, σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.

eapstinpoli6

Την Κυριακή 2-9 τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, στο αίθριο Β’, άνοιξε η χορευτική ομάδα του ΕΑΠ με την παράσταση ‘’Χορεύοντας στην Ελλάδα’’, με την επιμέλεια και τη διδασκαλία του Γεωργίου Μπουρλέση, σε ένα ρεπερτόριο από τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης . Οι αυθεντικές φορεσιές και η αρτιότητα στην απόδοση των παραδοσιακών χωρών εντυπωσίασαν το κοινό.

eapstinpoli7

eapstinpoli8

Στη συνέχεια , στο αίθριο Γ’, ακολούθησε η θεατρική παράσταση ‘’ Η σπασμένη στάμνα’’ του Eρρίκου φον Κλάιστ από την θεατρική ομάδα του ΕΑΠ με την καθοδήγηση του Χρήστου Μπαϊρακτάρη. Η νεοϊδρυθείσα ομάδα καθήλωσε το πολυπληθές κοινό που ενθουσιάστηκε από την υποκριτική δεινότητα των φοιτητών του ιδρύματος, σε ένα έργο του Γερμανικού Ρομαντισμού που εξακολουθεί να είναι τόσο επίκαιρο στις ημέρες μας.

eapstinpoli9

eapstinpoli10

eapstinpoli11

Τη βραδιά έκλεισαν στον συναυλιακό χώρο του ΕΑΠ οι μοναδικοί Blues Antivirus. Πρόκειται για ένα συγκρότημα από την περιοχή της Πάτρας, που με τις μοναδικές επιλογές και εκτελέσεις των τραγουδιών του ξένου ρεπερτορίου της Blues, jazz και Rock των δεκαετιών 70, 80, 90, κέρδισαν το κοινό.

eapstinpoli12

eapstinpoli13

eapstinpoli14

Σε όλη τη διάρκεια του πολιτιστικού τριημέρου ΤΟ ΕΑΠ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ οι φοιτητές και το προσωπικό του ιδρύματος που στελεχώνουν την ομάδα φωτογραφίας, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο αίθριο Β’ την εξαιρετική έκθεση με τίτλο ‘’Αποκλίνουσες συμπεριφορές του χώρου…’’.΄

eapstinpoli15

eapstinpoli16

eapstinpoli17

Για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις υποστηρίχθηκαν ραδιοφωνικά με Live μεταδόσεις από το WEBRADIO του ΕΑΠ.

eapstinpoli18

Main Menu