Επιστημονική εκδήλωση «Συνταγματική Αναθεώρηση: Αναζητώντας τους όρους και τα όρια της συναίνεσης»

 

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας για την ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν τον δημόσιο βίο της χώρας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ο Όμιλος «Αριστόβουλος Μάνεσης» διοργανώνουν μια εκδήλωση ανοικτού πολιτικού και επιστημονικού προβληματισμού για την εν εξελίξει αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι  «Συνταγματική Αναθεώρηση: Αναζητώντας τους όρους και τα όρια της συναίνεσης» και  είναι δηλωτικός της πρόθεσης να αναπτυχθεί ένας νηφάλιος και εποικοδομητικός διάλογος, με έναυσμα τις τοποθετήσεις αφ’ενός μεν ακαδημαϊκών, που είναι μέλη του Ομίλου «Αριστόβουλος Μάνεσης» αφ’ετέρου δε μελών της Επιτροπής Αναθεώρησης, που έχουν παράλληλα και την ακαδημαϊκή ιδιότητα. Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι να προκύψουν όσο το δυνατόν περισσότερες συνθέσεις και συγκλίσεις, τόσο ως προς τα μεγάλα διακυβεύματα της συγκεκριμένης συνταγματικής αναθεώρησης όσο και ως προς τις προσφερόμενες λύσεις.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Πέμπτη 20/12 στις 18.00.  Bλέπε εδώ την πρόσκληση.

Για δια ζώσης παρακολούθηση, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων και χώρου, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στα email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Main Menu