ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΑΠ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ : ‘Μικροπλαστικά σε νερό και απόβλητα’ (2)

 

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΑΠ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ : ‘Μικροπλαστικά σε νερό και απόβλητα’

 

Ένα νέο Βιβλίο της InternationalWaterAssociation με τίτλο: ‘Μικροπλαστικά σε νερό και απόβλητα’ κυκλοφόρησε ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, 2019, των εκδοτών Χρυσής Καραπαναγιώτη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ιωάννη Καλαβρουζιώτη Καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Για το Βιβλίο μίλησαν εκτός των εκδοτών και οι συγγραφείς κεφαλαίων του βιβλίου, Νικόλαος Μουργκογιάννης και Παύλος Τζιούρου, Υποψήφιοι Διδάκτορες, Τμήματος Χημείας Παν. Πατρών, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Διδάκτορας του ΕΑΠ, Ελένη Σαζακλή, Διδάσκουσα ΠΔ407/80, Τμήμα Ιατρικής ΠΠ και Σταυρούλα Κορδέλλα, Υποψήφια Διδάκτορας, Τμήμα Γεωλογίας ΠΠ.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ενώ χαιρέτησαν ο Καθηγητής Νίκος Καραμάνος, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων ΠΠ, ο Διονύσης Μαντζαβίνος, Αντιπρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του ΕΑΠ, ο Καθηγητής Γιώργος Παπαθεοδώρου, Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών ΠΠ, ενώ παρευρέθησαν ο τ. Πρόεδρος του ΕΑΠ Καθηγητής Αλέξης Λυκουργιώτης , ο Αντιπρόεδρος του ΕΑΠ Ακαδημαϊκών Θεμάτων Καθηγητής Στάθης Ευσταθόπουλος, Καθηγητές των δυο Πανεπιστημίων, ο τ. Δήμαρχος της Πάτρας κ. Ανδρέας Καράβολας, εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών Φορέων και πλήθος φοιτητών.

Το βιβλίο αυτό περιέχει 13 κεφάλαια που ασχολούνται με την παρουσία μικροπλαστικών στον ανθρωπογενή κύκλο του νερού και τον τρόπο με τον οποίο φθάνουν στα θαλάσσια οικοσυστήματα, ακόμη και μετά την επεξεργασία των λυμάτων. Κεφάλαια του βιβλίου έχουν γραφεί απο 31 ακαδημαϊκούς και ακτιβιστές με εξειδίκευση στη ρύπανση από μικροπλαστικά. Τα γεγονότα και τα αριθμητικά στοιχεία της βιβλιογραφίας καθώς και οι προσωπικές εμπειρίες των συγγραφέων παρουσιάζονται με έναν εμπεριστατωμένο τρόπο ώστε να βοηθήσουν τους αναγνώστες να εντοπίσουν τα κομβικά σημεία αυτού του χαώδους προβλήματος.

 

 

A6500800 A6500804 A6500813 A6500822

 

Main Menu