Εικαστική έκθεση Παράλληλες Συνδέσεις, του Ούγγρου καλλιτέχνη Ákos Révész και του Αποστόλη Ζολωτάκη

Η Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Αθήνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση Παράλληλες Συνδέσεις του Ούγγρου καλλιτέχνη Ákos Révész και του Αποστόλη Ζολωτάκη.

 

Με την έκθεση Παράλληλες Συνδέσεις και τη συνάντηση δύο σύγχρονων καλλιτεχνών με σημαντικό έργο, δίνεται η ευκαιρία να συνδιαλεχθούν οι εικαστικές αναζητήσεις τους με τα εκθέματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών. 

 

Στη έκθεση παρουσιάζονται πίνακες και γλυπτά από διαφορετικές περιόδους δημιουργίας των δύο εικαστικών. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο εικαστικών έχει ήδη παρουσιαστεί σε άλλους χώρους. Όμως, κάθε έκθεση δεν αποτελεί απλή επανάληψη της προηγούμενης αλλά τροφοδοτείται με νέα έργα ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συνύπαρξή τους με τα πολιτισμικά στοιχεία που φέρει ο εκάστοτε εκθεσιακός χώρος. 

 

Η έκθεση Παράλληλες Συνδέσεις ξεκίνησε στο Λουτρό των Αέρηδων/Μουσείο Νεώτερου Ελληνικού Πολιτισμού, μεταφέρθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας Δ. Μυταράς, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά της Κρήτης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, και τώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.

Δείτε περισσότερα για την Έκθεση εδώ.

 

Collage 3

 

Main Menu