8ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης 2-4 Ιουλίου 2020

RGC

 

Μέσα σε ένα περιβάλλον καταιγιστικών αλλαγών, τις οποίες επέφερε η πανδημία του Covid-19, πιο επίκαιρο από ποτέ και απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής, θα διεξαχθεί στις 2-4 Ιουλίου στην Πάτρα, στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Achaia Clauss και με πλήρη online κάλυψη, το 8ο Regional Growth Conference (Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης), που διοργανώνει η Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Το ετήσιο συνέδριο, που πραγματοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2013, αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο αναπτυξιακό θεσμό της Περιφέρειας και πρωταρχικό στόχο έχει να φέρει για άλλη μια φορά κοντά τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, και να δημιουργήσει συνθήκες εποικοδομητικής επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και ρεαλιστικών προσανατολισμών. Οι αλλαγές, που βιώσαμε τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, αναδεικνύουν με τον πλέον εύγλωττο τρόπο αυτή την ανάγκη. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αρωγός στα μεγάλα γεγονότα της περιοχής, αποτελεί έναν από τους Θεματικούς Χορηγούς του Συνεδρίου.

Την τρίτη ημέρα του Συνεδρίου, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συμμετέχει με τη Δράση: «Εξ Αποστάσεως Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Ιδιαιτερότητες και Πλεονεκτήματα» πληροφορίες για την οποία μπορείτε να βρείτε στο τέλος της σελίδας.

Καίριο ρόλο στη φετινή διεξαγωγή θα έχει η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τη φυσική παρουσία πολιτικών και κυβερνητικών εκπροσώπων, ακαδημαϊκών, διπλωματών και επιχειρηματιών. Στο επίκεντρο  όλα τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των Περιφερειών και καλύπτουν όλο το φάσμα σημαντικών θεμάτων της επικαιρότητας.

Σε μια τόσο ιδιαίτερη χρονιά, όπως είναι η φετινή, δεν θα μπορούσε να λείπει μια πιο βαθιά, δημοσιογραφική ματιά στα γεγονότα, που άλλαξαν την καθημερινότητα όλου του πλανήτη. Έτσι, οι φυσικοί αλλά και διαδικτυακοί συμμετέχοντες στο 8ο Regional Growth Conference, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν - τόσο πριν από την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, όσο και κατά τη διάρκειά του -digital dialogues (ψηφιακούς διαλόγους), με one2one συνεντεύξεις σημαντικών προσώπων, που ανέδειξε η επικαιρότητα. 

 

Video καλωσορίσματος

https://www.youtube.com/watch?v=XwhExHnAySE

Προσυνεδριακά Digital Dialogues:

https://www.youtube.com/channel/UCS9VQSoX4PjnCU8QDzo9rmg

 

Για να παρακολουθήσετε ζωντανά τo σύνολο των προσυνεδριακών digital dialogues, καθώς και το Συνέδριο,μπορείτε να συνδεθείτε στο site https://www.regional-growth conference.gr/ και στο facebook page https://www.facebook.com/RegionalGrowthConference/

 

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.regional-growth-conference.gr/

https://www.facebook.com/RegionalGrowthConference/

https://twitter.com/rgconference

https://www.instagram.com/regionalgrowthconference/

 

ΕΞ ΑΠΟΣΤΆΣΕΩΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ιδιαιτερότητες και Πλεονεκτήματα

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο, και αποτελεί σημαντική διέξοδο στην παροχή εκπαίδευσης ενηλίκων, αλλά και στη παροχή ανοικτής εκπαίδευσης, με δυνατότητα να καλύψει σημαντικό πληθυσμό εκπαιδευόμενων σε μεγάλη γεωγραφική διασπορά, με το μικρότερο δυνατό κόστος τόσο για τους εκπαιδευόμενους όσο και για το εκπαιδευτικό σύστημα. Η ψηφιακή εξ αποστάσεως εκπαίδευση ιδιαίτερα στην Ελληνική πραγματικότητα εντάσσεται συχνότερα στα μοντέλα ανοικτής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης αλλά η κρίση του COVID-19 ανέδειξε την ανάγκη της ψηφιακής εκπαίδευσης.

Συντονιστές:
Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ)
Μάρνυ Παπαματθαίου, Δημοσιογράφος Εφημερίδας «Το Βήμα»

Ομιλητές:
Αντώνης Λιοναράκης, Κοσμήτωρ της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, ΕΑΠ
Αθανάσιος Μιχιώτης, Κοσμήτωρ της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, ΕΑΠ
Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Κοσμήτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, ΕΑΠ
Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, ΕΑΠ
Διονύσιος Μαντζαβίνος, Αντιπρόεδρος Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, ΕΑΠ
Κωνσταντίνος Καραμάνης, Αντιπρόεδρος Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, ΕΑΠ 

Παρεμβάσεις:
Dr. Liz Marr, Pro-Vice-Chancellor (Students) at the Open University of UK

 

Main Menu