3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας SafeΕvros 2016: Οι Νέες Τεχνολογίες στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σας προσκαλούν στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας, με τίτλο:
SafeΕvros 2016: Οι Νέες Τεχνολογίες στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, 22 έως 25 Ιουνίου 2016, στο κτίριο Διοίκησης της Περιφέρειας Ενότητας Έβρου (Νομαρχείο). Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να εξεταστούν οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, σε θέματα σχετικά με τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, τις αποστολές αναζήτησης και διάσωσης, την ανθρωπιστική βοήθεια, κ.α.
Οι υποψήφιοι συγγραφείς καλούνται να υποβάλουν εργασίες σχετικές (αλλά όχι αποκλειστικά) με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το σχεδιασμό αντιμετώπισης των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών (πρόληψη, ετοιμότητα, αντίδραση, αποκατάσταση).
  • Εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην πρόληψη μικρών και μεγάλων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.
  • Εξέταση θεμάτων σχετικών με την τρομοκρατία, την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διάσωση ναυαγών.
  • Καινοτόμες εμπορικές εφαρμογές (εξοπλισμός και λογισμικό) για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταστροφών.
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα.

Θα οργανωθούν ειδικές συνεδρίες και στρογγυλά τραπέζια με θεματολογία που θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί σύντομα από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.
Επιθυμία μας είναι η πραγματοποίηση ενός Συνεδρίου όπου η φιλοξενία, η αμεσότητα και η επικοινωνία θα κυριαρχούν, δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας και προοπτικής.
Για να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατό περισσότερους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές να συμμετάσχουν στο συνέδριο, η οργανωτική επιτροπή κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε το κόστος συμμετοχής τους να είναι χαμηλό. Η ημερήσια εκδρομή προγραμματίζεται να γίνει Εκβολές του Δέλτα του Ποταμού Έβρου την 25η Ιουνίου 2016.
Όλες οι πληροφορίες και τα νέα του Συνεδρίου θα βρίσκονται εντός του Ιανουαρίου 2016 στην ιστοσελίδα του συνεδρίου, η οποία θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται διαρκώς.
Μετά το συνέδριο, επιλεγμένες εργασίες θα προωθηθούν σε διεθνές περιοδικό των καταλόγων ISI, SCOPUS, κλπ, με διαδικασίες ταχείας αξιολόγησης.


Σημαντικές ημερομηνίες:
Υποβολή περίληψης:                              29 Φεβρουαρίου 2016
Γνωστοποίηση αποδοχής:                       30 Μαρτίου 2016
Υποβολή πλήρους εργασίας:                   20 Απριλίου 2016
Τελική εργασία σε μορφή παρουσίασης:   8 Μαΐου 2016
Συνέδριο:                                            22-25 Ιουνίου 2016
Κόστος εγγραφής
Μέχρι τις 10 Μαΐου 2016:
Φοιτητές: 30?
Άλλοι: 100?
Από τις 11 Μαΐου και μετά:
Φοιτητές: 50?
Άλλοι: 120?

Το κόστος εγγραφής περιλαμβάνει την τελετή υποδοχής, διαλείμματα για καφέ, το δείπνο του συνεδρίου στις 22 Ιουνίου και κιτ του συνεδρίου (τσάντα με συνοδευτικά).
Πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή, τη διαμονή και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ακολουθήσουν σε επόμενη ανακοίνωση.
Επικοινωνία:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
Δείτε οδηγίες συγγραφής της περίληψης.

Main Menu