Νέα Προγράμματα Σπουδών

Εκτύπωση

Το ΕΑΠ είναι ένα από τα μεγαλύτερα Δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια, το μόνο με καταξιωμένη εμπειρία δύο δεκαετιών στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σήμερα βρίσκεται σε μία δυναμική φάση ανανέωσης των προγραμμάτων σπουδών του, του υλικού και του τρόπου παροχής της εκπαίδευσης. Ο δρόμος προς την ανοιχτότητα και την ψηφιακότητα χαρακτηρίζουν τις στρατηγικές του επιλογές σε ακαδημαϊκό επίπεδο, μαζί με τη σταδιακή καθιέρωση του αρθρωτού συστήματος, που συμβάλλει σε σπουδές χωρίς περιορισμούς χώρου, χρόνου, ηλικίας, άλλων ασχολιών. Η Θεματική Ενότητα αποκαθίσταται ως βασική λειτουργική μονάδα εκπαίδευσης.

Το ΕΑΠ αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 έξι (6) νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, σε αντικείμενα (τομείς) της επιστήμης και της τέχνης, τρία (3) εκ των οποίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στα νέα προγράμματα Σπουδών το ΕΑΠ υιοθετεί τις Εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες, εναρμονισμένο με την πρακτική και τη μεθοδολογία που ακολουθείται στα αντίστοιχα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Εξωτερικού, εισάγοντας παράλληλα και νέες δραστηριότητες στην εκπαιδευτική διαδικασία. Προωθεί το ψηφιακό, διαδραστικό υλικό και εφαρμόζει το αρθρωτό σύστημα. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα επιλογής συμμετοχής σε on line Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ).

Για την επιλογή των φοιτητών δεν θα πραγματοποιηθεί κλήρωση. Οι αιτήσεις θα εξετασθούν με βασικό κριτήριο τον βασικό τίτλο σπουδών των υποψηφίων, ενδεχομένως με τη σειρά προτεραιότητας που αναφέρεται στις προϋποθέσεις εισαγωγής κάθε προγράμματος.

Για να δείτε την αρχική πρόσκληση πατήστε εδώ.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος φοίτησης στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, “Language Education for Refugees and Migrants”, «Αθλητικές σπουδές: κοινωνιολογία, ιστορία, ανθρωπολογία», «Σύγχρονες δημοσιογραφικές σπουδές», «Διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων», μέχρι την Κυριακή 31 Ιουλίου και ώρα 23.59.

Η παράταση δεν ισχύει για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημιουργική Γραφή», του οποίου η προθεσμία έληξε την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 23.59. 

 

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ΜΠΣ "Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές (ΣΔΣ)", έληξε στις 31 Ιουλίου 2016.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (JOINT DEGREE)

Η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ΜΠΣ "Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων (ΓΧΝ)", έληξε στις 31 Ιουλίου 2016.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ

Η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ΜΠΣ "Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία (ΑΣΚ)", έληξε στις 31 Ιουλίου 2016.

 

LRM LANGUAGE EDUCATION FOR REFUGEES AND MIGRANTS

Η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ΜΠΣ "Language Education for Refugees and Migrants» (LRM)", έληξε στις 31 Ιουλίου 2016.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ (JOINT DEGREE)

Η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ΠΣ Δημιουργική Γραφή, έληξε στις 22 Ιουλίου 2016.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (JOINT DEGREE)

Η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ΠΣ Επιστήμες της Αγωγής, έληξε στις 13 Ιουλίου 2016.

 

Από τα παραπάνω 6 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρονται για το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017, κάθε υποψήφιος/υποψήφια μπορεί να επιλέξει μέχρι δύο, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις εισαγωγής. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δύο προγράμματα σπουδών κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει να δηλώσει ποιο Πρόγραμμα Σπουδών είναι η 1η προτεραιότητά του και ποιο η 2η.

 

Επικοινωνία

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για πληροφορίες σχετικά με τα έξι (6) Νέα προσφερόμενα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και για την περίοδο υποβολής δηλώσεως ενδιαφέροντος, μπορείτε να επικοινωνείτε από τις 08:00π.μ έως 18:00μ.μ. (Δευτέρα - Παρασκευή) με τα εξής τηλέφωνα: 2610367321, 2610367322, 2610 367316, 2610 367336, 2610 367300, 2109097222, 210 9097205.

Για συχνές ερωτήσεις που αφορούν τα νέα προγράμματα σπουδών πατήστε εδώ.