Εκδήλωση του ΕΑΠ στην Κοζάνη για το Προσφυγικό

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο «Κοβεντάρειο» της Κοζάνης ημερίδα με τίτλο «Η εκπαίδευση των προσφύγων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση: προκλήσεις και προοπτικές».

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Κοζάνης- Εορδαίας,  στο πλαίσιο του Προγράμματος PRESS (Provision of Refugee Education and Support Scheme, ιστοσελίδα: http://www.press-eap.net/) το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΕΑΠ προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΕΑΠ, Καθηγητής Βασίλης Καρδάσης, που αναφέρθηκε στις διαστάσεις του προσφυγικού φαινομένου και στην αναγκαιότητα κοινωνικών και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Κοζάνης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Για το έργο PRESS και τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις που υλοποιούνται μίλησε ο Καθηγητής Γιώργος Ανδρουλάκης, αντιπρόεδρος του ΕΑΠ και επιστημονικά υπεύθυνος του έργου PRESS.

Ακολούθησαν σημαντικές εισηγήσεις από τους προσκεκλημένους ομιλητές και ομιλήτριες, ως εξής:

Γιάννης Σούλιος, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Γιώργος Νικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του  Παν/μίου Πατρών

Αναστασία Σολαχίδου,Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Κοζάνης

Νεκταρία Παλαιολόγου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα  Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Γιάννης Μπέτσας, Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας

Οι εισηγητές και εισηγήτριες κράτησαν καθηλωμένο το κοινό, ενώ ακολούθησε πολύ εποικοδομητική συζήτηση και έντονος προβληματισμός. Ευχαριστούμε θερμά όλες τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες  στην εκδήλωση για την ανταπόκρισή τους!

pr koz2

pr koz3

pr koz4

Main Menu