Η Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ στην Έκθεση Σπουδών Spoudase 2017

Η Σχολή Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας (Σ.Θ.Ε.Τ.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) παρουσίασε τα Προπτυχιακά & Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει καθώς και δύο δωρεάν workshops σε θέματα εργαστηριακής εξάσκησης στις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία εξ αποστάσεως στις 24 και 25 Ιουνίου στο πρώτο Φεστιβάλ Σπουδών Spoudase 2017 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Κατά τη διάρκεια του Workshop «Σπουδές εξ αποστάσεως στις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία» οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν μια σύντομη εισαγωγική παρουσίαση της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από τον Κοσμήτορα της Σχολής, Καθηγητή κ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη και  στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τόσο τα Προπτυχιακά όσο και τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών της Σχολής με την συμμετοχή των Διευθυντών Σπουδών κ.κ. Καμέα, Χατζηγεωργίου, Χατζηνικολάου, Ζέρβα και Καλλέ.

Παράλληλα στις 24 και 25 Ιουνίου, στον χώρο «Δεξαμενές Καθαρισμού» 17:00-20:00 η Σ.Θ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π. πραγματοποιήθηκαν δύο δωρεάν workshops:

Hands OnLabs: εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη βιολογία, όπου συμμετείχαν Αχιλλέας Καμέας, Αναπλ. Καθηγητής,   Δημήτρης Καλλές, Αναπλ. Καθηγητής  και Αργυρώ Σγουρού, Επίκουρη Καθηγήτρια Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλης Ζαφειρόπουλος και Ευγενία Παξινού, Υποψήφιοι Διδάκτορες της Σ.Θ.Ε.Τ.
Στo workshop παρουσιάστηκαν τοι μέθοδοι κάλυψης των αναγκών εξ αποστάσεως εργαστηριακής εκπαίδευσης των φοιτητών στις φυσικές επιστήμες και παρουσιάστηκε η  διαδραστική εφαρμογή τρισδιάστατων εικονικών εργαστηρίων Onlabs, η οποία αναπτύχθηκε από ερευνητική ομάδα της της Σ.Θ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π. Οι επισκέπτες είχαν  την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το εκπαιδευτικό παίγνιο Onlabs για να περιηγηθούν στο εικονικό εργαστήριο Βιολογίας του Ε.Α.Π., χειριζόμενοι τρισδιάστατες προσομοιώσεις του πραγματικού εργαστηριακού εξοπλισμού, υπό την καθοδήγηση των επιστημονικών συνεργατών κ. Βασίλη Ζαφειρόπουλου και Αργυρώς Σγουρού.
 
Open Remote Labs: εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων, όπου συμμετείχαν οι  Θεοφάνης Ορφανουδάκης, Επίκ. Καθηγητής Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Δρ. Βασίλης Φωτόπουλος, Τεχνική Υποστήριξη Εργαστηρίου και Αναστάσιος Φαναριώτης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής της Σ.Θ.Ε.Τ.
To workshop παρουσίασε τις μεθόδους κάλυψης των αναγκών εξ αποστάσεως εργαστηριακής εκπαίδευσης των φοιτητών πληροφορικής που αφορούν τεχνολογίες σχεδίασης ψηφιακών και ενσωματωμένων συστημάτων καθώς και σε εφαρμογές μικροελεγκτών στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων.

sthet0

sthet spoudase 2017

sthet1

sthet2

Main Menu