Η Ομάδα Φωτογραφίας του ΕΑΠ στο Patras Science Festival

 

 

Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Επιστήμης Patras Science Festival που διοργανώνει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», η Ομάδα Φωτογραφίας συμμετέχει ενεργά και παρουσιάζει την πρώτη Έκθεση των μελών της με θέμα "Χρόνος(t)". 

Την Έκθεση θα την βρείτε στις εγακαταστάσεις του ΕΑΠ στην Πάτρα (Παρ. Αριστοτέλους 18, Περιβόλα) στο Αίθριο Β' με ώρες επίσκεψης :

  • Τετάρτη 2 Μαΐου μέχρι Παρασκευή 4 Μαΐου 10:00 με 20:00
  • Σάββατο 5 Μαΐου 10:00 με 23:00
  • Κυριακή 6 Μαΐου 10:00 με 18:00

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ.

Λίγα λόγια για την Έκθεση
Από τη μια, η έννοια, χωρίς την οποία τα περισσότερα επιστημονικά μεγέθη σχεδόν δεν ορίζονται. Και όταν  οριστούν, αν διαιρεθούν με τον χρόνο προκύπτει ο ρυθμός μεταβολής τους, η ταχύτητα δηλαδή, της αντίδρασης, της κίνησης, της σκέψης, της αλλαγής. 
Ο χρόνος που διατρέχει τα πάντα, τα ανθρώπινα,  από τα απλά και καθημερινά μέχρι τις άλυτες ακόμα μερικές διαφορικές εξισώσεις των Navier-Stokes.

Ο χρόνος παλιός όσο κι η ζωή. Ή μάλλον παλιότερος. Χρόνος λίγος, χρόνος πολύς, Χρόνος μηδέν... Γραμμικός συνήθως, αλλά συμπιέζεται κιόλας…! Μη αναστρέψιμος πάντα. Ή μήπως όχι?

Από την άλλη η φωτογραφία, που παγώνει το χρόνο. Αντιπαρατίθεται στη λήθη και την ανυπαρξία. Υπαινίσσεται την αθανασία διατηρώντας την εικόνα όσων ο χρόνος εξαφανίζει.

Και κάπου εκεί ανάμεσα η φωτογραφική ομάδα του ΕΑΠ, που ακόμα ψάχνεται, και πάντα ψάχνει. Αποφάσισε να αντιμετωπίσει αυτόν το ΧΡΟΝΟ, φωτογραφικά... Αποσπασματικά, προφανώς. Και σαν άσκηση, επίσης. Σίγουρα πάντως με ενδιαφέρον…!

Main Menu