Ενημέρωση για τους φοιτητές και το κοινό του ΕΑΠ για αποχή των Συμβασιούχων Εργαζομένων του ΕΑΠ στις 14/06/2018

 

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων του ΕΑΠ, την Πέμπτη 14/6/2018 οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΕΑΠ θα απέχουν των εργασιών τους. Στην κινητοποίηση αυτή οδηγεί το χρόνιο εργασιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι του ΕΑΠ, οι οποίοι στηρίζουν τις Διοικητικές και Τεχνικές Υπηρεσίες και ανέρχονται σε πάνω από το 80% του συνολικού προσωπικού του Ιδρύματος. Οι εργαζόμενοι έχουν συμβάσεις που φτάνουν μέχρι και τα 15 χρόνια και έχουν εξυπηρετήσει δεκάδες χιλιάδες φοιτητές στην εικοσάχρονη πορεία του ΕΑΠ.

Επισημαίνουμε πως, παρά  την καθυστέρηση της διαδικασίας ανανέωσης των συμβάσεων, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε εδώ και ενάμισι μήνα χωρίς να αμειβόμαστε, προκειμένου να μη διαταραχθεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Απαιτούμε από τα τρία αρμόδια υπουργεία (Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών) να δώσουν μια απάντηση ως προς τις προθέσεις τους για την επίλυση του εργασιακού ζητήματος μας, το οποίο με υπογραφή τους δεσμεύτηκαν να λυθεί ως τις 30/04/2018.

Ζητούμε την κατανόηση των φοιτητών και Διδασκόντων του Ιδρύματος για όποια αναστάτωση προκληθεί αυτή τη μέρα, γνωρίζοντας ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων συμβασιούχων.

 

 

Main Menu