Απώλειες

 

Έφυγαν από τη ζωή, τις τελευταίες ημέρες, δυο αξιόλογοι άνθρωποι, σπουδαίοι επιστήμονες και πολύτιμοι συνεργάτες τα τελευταία χρόνια, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ο Άρις Αραγεώργης και ο Σωτήρης Φουρνάρος.

Ο Αριστείδης Αραγεώργης ήταν μέλος ΔΕΠ φιλοσοφίας των φυσικών και μαθηματικών επιστημών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αποφοίτησε από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ το 1986. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh, ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1995. Με το ΕΑΠ συνεργάστηκε από το 2012 μέχρι το 2017 όταν και αιτήθηκε να αντικατασταθεί λόγω της ασθένειάς  του. Δίδασκε στη Θεματική Ενότητα Οι Επιστήμες της Φύσης & του Ανθρώπου στην Ευρώπη (ΕΠΟ31).

Ο Σωτήρης Φουρνάρος ήταν μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τομέας Φιλοσοφίας). Δημοσίευσε πληθώρα άρθρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σχετικά με τη φιλοσοφία της ιατρικής, τη φιλοσοφική ανθρωπολογία, τη φιλοσοφία της παιδείας, την ηθική, τον νεοελληνικό διαφωτισμό και τη σύγχρονη ελληνική φιλοσοφία, ενώ βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το «Άθλον Αδαμαντίου Κοραή» για το σύγγραμμά του Ο Αδαμάντιος Κοραής και το Πνευματικό Περιβάλλον της Εποχής του. Στο ΕΑΠ δίδασκε τα τελευταία τρία χρόνια στη Θεματική Ενότητα Ελληνική Φιλοσοφία Και Επιστήμη: Από την Αρχαιότητα έως τον 20ο Αιώνα (ΕΛΠ22).

Δυστυχώς μετράμε ακόμη μια απώλεια. Ο Διευθύνων σύμβουλος των Εκδόσεων ΕΑΠ, Νίκος Θεοτοκάς, έχασε την προηγούμενη Τετάρτη στις 8 Αυγούστου τη μητέρα του, την ιδιαίτερη ζωγράφο Βάσω Θεοτοκά.

ladi mousamas V Theotoka

Η Βάσω Θεοτοκά γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Στη δεκαετία του 1960 σπούδασε ζωγραφική κοντά στον Δημήτρη Γιαννουκάκη. Με την καλλιτεχνική δουλεία της έδωσε έργα ωριμότητας και πρωτοτυπίας. Μετά το 1975 έπαψε να εκθέτει, ωστόσο,  συνέχισε να ζωγραφίζει  μέχρι το τέλος της ζωής της.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους ανθρώπους και στις οικογένειες των εκλιπόντων.

 

Main Menu