Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου με το Moscow State Pedagogical University

 

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της χάραξης πολιτικής διεθνοποίησης του Ιδρύματος, θέτοντας τον πήχη ψηλά στις στρατηγικές του επιλογές και έχοντας ως βασικό ακαδημαϊκό του στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου σπουδών, υπέγραψε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Moscow State Pedagogical University (MSPU).

Το MSPU, το οποίο θεωρείται από τα πιο αξιόλογα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα στη Ρωσία, μετρά 145 χρόνια ιστορίας και αριθμεί πάνω από 15 τμήματα, μεταξύ των οποίων Σπουδές στην Ιστορία, τη Φιλολογία, τα Μαθηματικά, τις Ξένες Γλώσσες, τη Φυσική Αγωγή, τη Βιολογία κ.α.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής καθηγητής Βασίλης Καρδάσης συναντήθηκε στη Μόσχα με τον ομόλογό του καθηγητή AlekseyV. Lubkovκαι συζήτησαν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας των δυο Πανεπιστημίων, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για το μέλλον στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας. Στη συζήτηση, από την πλευρά του ΕΑΠ συμμετείχε επίσης, η Αντιπρόεδρος Τομέα Έρευνας και Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος του Τμήματος Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), καθηγήτρια Άννα Ρούσσου καθώς και ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης /Διεθνούς Γλώσσας», Αν. καθηγητής Νίκος Σηφάκης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και του Ειδικού Πρωτοκόλλου που αφορά την από κοινού προσφορά του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης /Διεθνούς Γλώσσας».

Η αντιπροσωπεία του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση με την υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του MSPU κα Natalia I. Zamerchenko, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Η Διοίκηση του ΕΑΠ παραμένει σταθερή στον στόχο της για τη διεθνοποίηση του Ιδρύματος. Η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε το 2016, επιβεβαιώθηκε με τη βράβευση των εξαμηνιαίων Προγραμμάτων Σπουδών από την EADTUτο προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος και εξακολουθεί να επιβεβαιώνεται με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το MSPU.

 fotos

Main Menu