Εκπαιδευτική Δράση ΡΑΔΙΟΣΥΜΠΑΝ1,2→3

Εκτύπωση

 

Oι επιστημονικοί Υπεύθυνοι του έργου για το Ελληνικό Ραδιοτηλεσκόπιο ΤHERMOpYLae Επίκουρη Καθηγήτρια της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΑΠ Ν. Γκιζάνη (Αστροφυσικός, Ραδιοαστρονόμος) και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Παν/μιου Θεσσαλίας Γ. Βελντές (Φυσικός, Ραδιοηλεκτρολόγος) με τη συνδρομή των Πανεπιστημίων όπου ανήκουν και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ), έπειτα από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ανακοινώνουν την εκπαιδευτική δράση ΡΑΔΙΟΣΥΜΠΑΝ1,2→3 .

 

radio123 header

 

Ο σκοπός της δράσης είναι να διεγείρει την περιέργεια, να διαμορφώσει νοοτροπία και τρόπο σκέψης, να καλλιεργήσει, να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει μαθητές πρωτοβάθμιας (Ε΄ και Στ΄) και δευτεροβάθμιας (όλες oι τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου) εκπαίδευσης στην  Αστροφυσική – Ραδιοαστρονομία, στην τεχνολογία του Ραδιοτηλεσκοπίου και στις επιστήμες που τα υποστηρίζουν (π.χ. μικροκυματική τεχνολογία, τη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων, την ηλεκτρονική, μηχανική).

 

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας, προγραμματίζονται:

Λόγω της πανδημίας του COVID-19, οι εκπαιδευτικές ομιλίες και η εικονική επίσκεψη στο χώρο του Ραδιοτηλεσκοπίου στις Θερμοπύλες, μαζί με διαδραστικό πείραμα, θα πραγματοποιηθούν με τη χρήση των εργαλείων της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και να εκδηλώσετε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα της ΕΕΦΕΕ http://physicsmentor.gr/?p=1266

 

radio123 footer2