Πρόεδρος του ΠΣΕΚ ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ, Καθ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης

 

Τις βάσεις για τη δημιουργία ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την Ανάπτυξη της Έρευνας και της Καινοτομίας έθεσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ). Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην έξυπνη γεωργία, τα «logistics», τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη διαχείριση του νερού, με αφορμή και τα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), τα οποία οφείλονται κυρίως σε συσσωρευμένα χρέη. «Η δυνατότητα ισχυρής ανάπτυξης, μετά την έντονη ύφεση απαιτεί ουσιαστικές αλλαγές και καινοτόμες ιδέες.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε δουλειά άμεσα, και να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους για να επιτύχουμε άμεσα αποτελέσματα. Ο ρόλος του ΠΣΕΚ οφείλει να είναι ουσιαστικός κι αυτό θα επιτευχθεί, διότι παρατηρώ με ικανοποίηση ότι είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και προσηλωμένοι στην ίδια κατεύθυνση. Υπάρχουν ευκαιρίες και καινοτόμες ιδέες , τις οποίες θα στηρίξουμε για να υλοποιηθούν», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης.

Στο τέλος της συνεδρίασης αναδείχθηκε με μυστική ψηφοφορία το νέο προεδρείο του ΠΣΕΚ.

Αναδείχθηκε Πρόεδρος ο Ιωάννης Καλαβρουζιώτης , Γεωπόνος και Κοσμήτορας ΕΑΠ, Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, Μηχανολόγος Μηχανικός και Αντιπρόεδρος ΣΕΒ ΠΕ & ΔΕ, Γραμματέας ο Σωτήριος Μιχαλόπουλος, Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός και Τεχνολογίας Υπολογιστών και αν. Γραμματέας η Ήρα Αντωνοπούλου, καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Παν/μίου Πατρών.

Main Menu