Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του ΕΣΥ MSc

Σκοπός - Περιγραφή

Σκοπός του Προγράμματος είναι η επιστημονική εξειδίκευση στελεχών των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ώστε να αποκτήσουν πρόσθετες θεωρητικές γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, οι οποίες θα συνδράμουν στην αποτελεσματική άσκηση των διευθυντικών καθηκόντων τους στις μονάδες του ΕΣΥ.

Πιστωτικές Μονάδες ECTS Προγράμματος Σπουδών: 120
Η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης είναι 3 ακαδημαϊκά έτη.

Ταξινόμηση σύμφωνα με τον κώδικα ISCED-2011 της Unesco:
- με βάση τον τομέα εκπαίδευσης: 31 Social and Behavioral Sciences
- με βάση το επίπεδο σπουδών: 7

Ίδρυση

Το πρόγραμμα «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του ΕΣΥ» ξεκίνησε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 προσφέροντας 4 Θεματικές Ενότητες.

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Σύμφωνα με απόφαση της ΔΕ του ΕΑΠ (211/19-4-2011 συνεδρίαση) μετά από σχετική εισήγηση της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (5η/22-2-2011 συνεδρίαση) το ΠΜΣ «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του ΕΣΥ» καταργείται από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Διάρθρωση/ΘΕ

1o έτος σπουδών
ΔΜΥ50 Βασικές Αρχές Διοίκησης (Management) Υπηρεσιών Υγείας
ΔΜΥ51 Υπηρεσίες Υγείας / Νοσοκομείο: Ιδιοτυπίες και προκλήσεις


2o έτος σπουδών

ΔΜΥ60 Οικονομική και χρηματοδοτική διαχείριση Υπηρεσιών Υγείας

ΔΥΥ61 Δημόσια Διοίκηση και Οικονομία 


ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
(24 ECTS) 


 

Κατά τη διαδικασία δήλωσης ΘΕ πρέπει να εξαντλούνται πρώτα οι ΘΕ προηγούμενου έτους και κατόπιν να αρχίζει η δήλωση ΘΕ επόμενου έτους.

Για την απόκτηση του ΜΔΕ είναι υποχρεωτική η επιτυχής παρακολούθηση και των τεσσάρων ΘΕ καθώς επίσης και η επιτυχής ολοκλήρωση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας.

 

Η εκπόνηση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας γίνεται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση και των τεσσάρων ΘΕ του προγράμματος

Επικοινωνία

Διευθυντής Προγράμματος Σπουδών: κ. Μιχάλης Χλέτσος
Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Για όσους δεν είναι φοιτητές του ΕΑΠ και ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για το ΕΑΠ και ειδικότερα για τα προγράμματα της Σχολής, η ενημέρωση μπορεί να δοθεί από το Τηλεφωνικό Κέντρο για Γενικές Πληροφορίες:

τηλ: 2610 367300 - fax: 2610 367110 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Για θέματα που αφορούν τις σπουδές τους, οι φοιτητές της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Μητρώου Φοιτητών:

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοινώσεις

Ακαδημαϊκού Υπευθύνου

Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών

Main Menu