Προχωρημένη Κατάρτιση στη Διαπολιτισμική Μεσολάβηση

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος

Αχιλλέας Καμέας
Αναπλ. Καθηγητής Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας ΕΑΠ

 

Για να υποβάλετε αίτηση πατήστε εδώ.

 

Το Πρόγραμμα έχει τη μορφή e-learning, διαρκεί 160 ώρες που κατανέμονται σε 14 εβδομάδες. Αντιστοιχεί σε 6 μονάδες ECTS, εντάσσεται στο 5ο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF) και οδηγεί σε Βεβαίωση παρακολούθησης κατάρτισης από ΕΑΠ & Πιστοποιητικό απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων κατά DigComp.

Έναρξη: θα ανακοινωθεί σύντομα

Λήξη Μελέτης Υλικού: θα ανακοινωθεί σύντομα

Κόστος συμμετοχής: 400€ .

Προσφερόμενες θέσεις: 25 ανά κύκλο εκπαίδευσης 

 

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

Εκπαιδευμένους διαπολιτισμικούς μεσολαβητές καθώς και επαγγελματίες από το χώρο της διερμηνείας, της υγείας, της εκπαίδευσης, των κοινωνικών δομών, της δικηγορίας, και της εθελοντικής δράσης, οι οποίοι εργάζονται ή προσφέρουν υπηρεσίες σε ευάλωτους πληθυσμούς που έχουν πληγεί από τη μεταναστευτική κρίση και διαβιούν στη χώρα μας.

Όσον αφορά τους εκπαιδευμένους διαπολιτισμικούς μεσολαβητές, από έρευνες και την υλοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης διαπολιτισμικών μεσολαβητών από το ΕΑΠ και την ΟΕ έχουν διαπιστωθεί σημαντικές ανάγκες αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους στους ακόλουθους τομείς:

  • Κατανόηση του ρόλου και των ορίων παρέμβασης του διαπολιτισμικού μεσολαβητή
  • Επικαιροποίηση των γνώσεων γύρω από τη μεταναστευτική πολιτική
  • Κατανόηση βασικών στοιχείων ανθρωπολογίας και κοινωνιολογίας που επηρεάζουν τη διαπολιτισμική μεσολάβηση
  • Βελτίωση των τεχνικών διερμηνείας και μεσολάβησης
  • Δεοντολογία και επαγγελματική συμπεριφορά
  • Τεχνικές αυτοβελτίωσης, διαχείρισης του άγχους και πρόληψης της επαγγελματικής εξουθένωσης
  • Ψηφιακές δεξιότητες

Αντίστοιχες ανάγκες έχουν και όσοι προσέρχονται στον χώρο της διαπολιτισμικής μεσολάβησης από διαφορετικά επαγγελματικά πεδία, με μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με την εξειδίκευσή τους.

 

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα από 02/07/18 μέχρι 28/12/2018 αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (αρμόδια: κ. Τερέζη) ή να καλείτε στο 2610367542.

Main Menu