Σχεδίαση ενσωματωμένων συστημάτων και εφαρμογές μικροελεγκτών στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) (Embedded system design and microcontroller applications for the Internet of Things)(2ος κύκλος)

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος

Θεοφάνης Ορφανουδάκης
Επικ. Καθηγητής Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας ΕΑΠ

 

 Για να υποβάλετε αίτηση πατήστε εδώ.

 

Το Πρόγραμμα έχει τη μορφή e-learning, διαρκεί 500 ώρες που κατανέμονται σε 32 εβδομάδες. Έχει διδακτικό υλικό 700 περίπου σελίδων. Αντιστοιχεί σε 20 μονάδες ECTS, εντάσσεται στο 7ο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF) και οδηγεί σε Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης του ΕΑΠ.

Έναρξη: 

Λήξη Μελέτης Υλικού: 

Κόστος συμμετοχής: 600€.

 

Στόχος

Στόχοςτου Προγράμματος είναι να καλύψει τις ανάγκες για εκπαίδευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο αποφοίτων Πολυτεχνικών Σχολών και Πληροφορικής σε μεθοδολογίες ψηφιακής σχεδίασης πολύπλοκων συστημάτων με χρήση προηγμένων τεχνολογιών μικροηλεκτρονικής (Systems-on-Chip, Field Programmable Gate Arrays) και ενσωματωμένων συστημάτων (embedded systems).

Έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση στην χρήση των παραπάνω τεχνολογιών για την ανάπτυξη εφαρμογών με αξιοποίηση σύγχρονων μικροελεγκτών και των αντίστοιχων ροών σχεδίασης και ανάπτυξης με έμφαση στις εφαρμογές δικτύων αισθητήρων και του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things, IoT). Οι εφαρμογές ενδιαφέροντος εστιάζουν στις ασύρματες επικοινωνίες σε περιβάλλοντα δικτύων αισθητήρων,που αποτελεί ένα ολοένα αναπτυσσόμενο τομέα απαιτώντας νέες τεχνικές και πρωτόκολλα για επιτυχημένη επικοινωνία, και ενδεικτικά περιλαμβάνουν διασύνδεση Ασύρματων Δικτύων Αισθητήρων, Δικτύων Ελεγκτών Αυτοματισμών και Ηλεκτρο-μηχανικών μερών και άλλων εφαρμογών και αποτελεσματική διαχείριση των δεδομένων τους.

 

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

Το συγκεκριμένο ΣΠΣ στοχεύει στην κάλυψη μίας αυξανόμενης ανάγκης πρακτικής (Hands-on) εξάσκησης αποφοίτων Πολυτεχνικών Σχολών και Πληροφορικής, που δεν καλύπτεται σε ικανοποιητικό βαθμό στα προπτυχιακά αλλά και περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα Ελληνικά ΑΕΙ.

 

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα από 3/6/19 μέχρι 20/9/19 αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sps-sthet@eap.gr  (αρμόδια: κ. Τερέζη) ή να καλείτε στο 2610367542.

Main Menu