Σχεδίαση ενσωματωμένων συστημάτων και εφαρμογές μικροελεγκτών στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) (Embedded system design and microcontroller applications for the Internet of Things)(3ος κύκλος)

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος

Θεοφάνης Ορφανουδάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας ΕΑΠ

 

 

Το Πρόγραμμα έχει τη μορφή e-learning, διαρκεί 500 ώρες που κατανέμονται σε 32 εβδομάδες. Έχει διδακτικό υλικό 700 περίπου σελίδων. Αντιστοιχεί σε 20 μονάδες ECTS, εντάσσεται στο 7ο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF) και οδηγεί σε Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης του ΕΑΠ.

Έναρξη: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Λήξη Μελέτης Υλικού:  ΙΟΥΛΙΟΣ 2021

Κόστος συμμετοχής: Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Στόχος

Στόχοςτου Προγράμματος είναι να καλύψει τις ανάγκες για εκπαίδευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο αποφοίτων Πολυτεχνικών Σχολών και Πληροφορικής σε μεθοδολογίες ψηφιακής σχεδίασης πολύπλοκων συστημάτων με χρήση προηγμένων τεχνολογιών μικροηλεκτρονικής (Systems-on-Chip, Field Programmable Gate Arrays) και ενσωματωμένων συστημάτων (embedded systems).

Έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση στην χρήση των παραπάνω τεχνολογιών για την ανάπτυξη εφαρμογών με αξιοποίηση σύγχρονων μικροελεγκτών και των αντίστοιχων ροών σχεδίασης και ανάπτυξης με έμφαση στις εφαρμογές δικτύων αισθητήρων και του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things, IoT). Οι εφαρμογές ενδιαφέροντος εστιάζουν στις ασύρματες επικοινωνίες σε περιβάλλοντα δικτύων αισθητήρων,που αποτελεί ένα ολοένα αναπτυσσόμενο τομέα απαιτώντας νέες τεχνικές και πρωτόκολλα για επιτυχημένη επικοινωνία, και ενδεικτικά περιλαμβάνουν διασύνδεση Ασύρματων Δικτύων Αισθητήρων, Δικτύων Ελεγκτών Αυτοματισμών και Ηλεκτρο-μηχανικών μερών και άλλων εφαρμογών και αποτελεσματική διαχείριση των δεδομένων τους.

 

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

Το συγκεκριμένο ΣΠΣ στοχεύει στην κάλυψη μίας αυξανόμενης ανάγκης πρακτικής (Hands-on) εξάσκησης αποφοίτων Πολυτεχνικών Σχολών και Πληροφορικής, που δεν καλύπτεται σε ικανοποιητικό βαθμό στα προπτυχιακά αλλά και περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα Ελληνικά ΑΕΙ. Επιπλέον, απευθύνεται και στους ενεργούς φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

 

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα από 20/8/2020 έως 30/09/2020 αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sps-sthet@eap.gr  (αρμόδια: κ. Τερέζη) ή να καλείτε στο 2610367542.

Main Menu