Ανάπτυξη Ψυχαγωγικού Λογισμικού (Game Development)

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος

Κυριάκος Σγάρμπας
Αναπλ. Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & ΤΥ Πανεπιστήμιο Πατρών

 

 

Το Πρόγραμμα έχει τη μορφή e-learning, διαρκεί 500-600 ώρες που κατανέμονται σε 32 εβδομάδες. Βασίζεται σε on-line διδακτικό υλικό, ελεύθερα διαθέσιμο, το οποίο οι εκπαιδευόμενοι μελετούν με τη βοήθεια Οδηγού Μελέτης και στη συνέχεια εκπονούν τέσσερεις (4) ατομικές εργασίες και μία (1) ομαδική εργασία - project. Το Πρόγραμμα αντιστοιχεί σε 20 μονάδες ECTS, εντάσσεται στο 5ο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF) και οδηγεί σε Πιστοποιητικό Προπτυχιακής Επιμόρφωσης του ΕΑΠ.

Έναρξη: 01/10/2018

Λήξη Μελέτης Υλικού: 31/5/2019

Κόστος συμμετοχής: 500€.

 

Στόχος

Στόχος του Προγράμματος είναι η υψηλού επιπέδου κατάρτιση προγραμματιστών στο αντικείμενο της ανάπτυξης ψυχαγωγικού λογισμικού (ΨΛ) (game development). Το Πρόγραμμα βασίζεται κυρίως σε εργαλεία ανοικτού λογισμικού στην "οικογένεια" της γλώσσας Python (Python, PyGame, Blender, Panda3D), όμως γίνονται αναφορές και σε άλλα παρόμοια εργαλεία, πάντα με στόχο την ανάπτυξη τελικού προϊόντος. Το Πρόγραμμα προσφέρεται ως αυτόνομη θεματική ενότητα με 20 ECTS και περιλαμβάνει 4 ατομικές εργασίες και 1 ομαδική εργασία (project) διάρκειας 10 εβδομάδων.

 

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

Εκπαιδευόμενους που σκοπεύουν να ασχοληθούν είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά, είτε σε ατομικό είτε σε εταιρικό επίπεδο με το αντικείμενο της ανάπτυξης ψυχαγωγικού λογισμικού - βιντεοπαιχνιδιών. Το Πρόγραμμα θα παρέχει στους εκπαιδευόμενους γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να προχωρήσουν σε άμεση επαγγελματική δραστηριότητα:

  • σε υπάρχουσες εταιρείες ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών
  • σε σύσταση εταιριών ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών
  • ως ελεύθεροι επαγγελματίες συνεργαζόμενοι με υπάρχουσες εταιρείες (ακόμα και του εξωτερικού - με καθεστώς τηλε-εργασίας)
  • ως αυτοαπασχολούμενοι ανεξάρτητοι developers.

Με αυτήν την προοπτική το Πρόγραμμα προβλέπεται να ωφελήσει ιδιαίτερα νέους σε ηλικία εκπαιδευόμενους που αναζητούν εργασία.

 

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα από 02/07/18 μέχρι 17/09/18 αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (αρμόδια: κ. Τερέζη) ή να καλείτε στο 2610367542.

Main Menu