Διεθνές Συνέδριο από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών

Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το δεύτερο διεθνές συνέδριο του ερευνητικού προγράμματος Science and Orthodoxy around the World (SOW) που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2018 με θέμα «Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός και η επανεκτίμηση της επιστημονικής γνώσης» (Orthodox Christianity and the Reassessment of Scientific Knowledge).

Το Πρόγραμμα Science and Orthodoxy around the World (SOW) μελετά τον διάλογο μεταξύ φυσικών επιστημών και θρησκείας στον ορθόδοξο κόσμο σήμερα. Αποτελεί την πρώτη μεγάλη προσπάθεια να δοθεί μια συνολική εικόνα των σχέσεων επιστήμης και θρησκείας σε ολόκληρο τον ορθόδοξο χώρο, που περιλαμβάνει πάνω από 300 εκατομμύρια ανθρώπους σε μια πλειάδα κρατών, εδραιώνοντας μια πλατφόρμα διαρκούς διαλόγου σε διεθνές επίπεδο μεταξύ ανθρώπων των φυσικών επιστημών και της ορθόδοξης διανόησης. 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας»)Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα. 

Δείτε την Πρόσκληση εδώ, το Πρόγραμμα εδώ και αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην Ιστοσελίδα (εδώ).