Ο Αν. Καθηγητής του ΕΑΠ Δημήτριος Καλλές στις Ημέρες Ορθολογισμού 2018

 

Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί μια ελπίδα ή μια απειλή για τον πολιτισμό μας; Είναι δικαιολογημένος ο φόβος που συχνά διατυπώνεται για την αυξανόμενη ευφυΐα της μηχανής; 

Η απάντηση στις "Ημέρες Ορθολογισμού 2018" από τον Καθηγητή Δημήτρη Καλλέ, μια εκδήλωση από την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας "Ωρίων", την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 20:00 στο αμφιθέατρο Ι4 του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Δημήτρης Καλλές είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο αντικείμενο «Τεχνητή Νοημοσύνη – Εφαρμογές» και Διευθυντής του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Πληροφορική».

Λίγα λόγια για τον Καθηγητή:
Ο Καθηγητής Δημήτρης Καλλές έχει Δίπλωμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (1991) από το Πανεπιστήμιο Πατρών και Ph.D. (1995) από το UMIST. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι σε Θεωρία και Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης με έμφαση στη Μηχανική Μάθηση και σε Ολοκληρωμένα Περιβάλλοντα, Τεχνολογίες και Μεθοδολογίες Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων. Έχει μεγάλη εμπειρία διδασκαλίας σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα της Πληροφορικής αλλά και μεγάλη εμπειρία επίβλεψης και καθοδήγησης τεχνικών και ερευνητικών εργασιών. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως μηχανικός και ερευνητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, ως Τεχνικός Διευθυντής στην εταιρία Ahead Relationship Mediators A.E., της οποίας διατέλεσε και μέλος του Δ.Σ, και ως αξιολογητής για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για άλλους οργανισμούς.,Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Τεχνητής Νοημοσύνης, της οποίας έχει διατελέσει Πρόεδρος.

orth2018