Κύκλος «Η Νεολαία που Καινοτομεί»: Αναπτύσσοντας την Οικονομία της Ευημερίας

 

Τρία χρόνια μετά την πρώτη βραδιά του κύκλου «Η Νεολαία που Καινοτομεί», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σας προσκαλεί να ανακαλύψετε την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα και στη Γαλλία, εξερευνώντας τους τρόπους προσαρμογής  αυτού του τομέα στο περιβάλλον του.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Food Coop», στις 22 Ιανουαρίου, στις 19.00΄,  θα κάνει την εισαγωγή σ’ αυτό το πρώτο ραντεβού του 2020, παρουσία του σκηνοθέτη του Tom Boothe. Η ταινία αυτή που κυκλοφόρησε το 2016,  συγκέντρωσε πάνω 33.000 θεατές στη Γαλλία και συνεχίζει σήμερα να προβάλλεται σε πολλές πόλεις όπως, το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες, η Μπολόνια, η Μαδρίτη, ακόμα και η Στοκχόλμη.

Στις 23 Ιανουαρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο θα τιμήσει τις ελληνικές και γαλλικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει το στοίχημα να δημιουργούν ένα πιο βιώσιμο και πιο συνεργατικό σύστημα, όπου το κέρδος δεν αποτελεί αυτοσκοπό.

Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης, βρίσκεται και η Δρ. Ιφιγένεια Δουβίτσα, ερευνήτρια σε θέματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Αυτό το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα έχει διάρκεια 2 ετών, και διδάσκεται στα ελληνικά. Παρέχει τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά μαθήματα σε ολόκληρο το φάσμα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, προκειμένου να εκπαιδεύσει τους μελλοντικούς επαγγελματίες, που θα μπορούν να προσαρμοστούν σε πολυάριθμα περιβάλλοντα εργασίας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, πιέζοντας εδώ