Οι ψηφιακές δεξιότητες στον τομέα του Πολιτισμού και της Αρχαιολογίας: το έργο DELTA

ΕΑΠ > Ανακοινώσεις > Τρέχουσες > Οι ψηφιακές δεξιότητες στον τομέα του Πολιτισμού και της Αρχαιολογίας: το έργο DELTA

Η ερευνητική ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στην πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει στο πλαίσιο το Ευρωπαϊκού έργου «DELTA – Digital Excavation through Learning and Training in Archaeology». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 από τις 18:00 έως τις 20:00 διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας MS Teams. Στην εκδήλωση συμμετέχει το Τμήμα της Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εταίρος του DELTA.

Το έργο DELTA χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+/KA2 (Strategic Partnerships for Higher Education). Συντονιστής του έργου είναι η ερευνητική ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Το έργο υλοποιείται από κοινοπραξία συνολικά τεσσάρων Πανεπιστημίων από τρεις χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Τσεχία) και στοχεύει στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός ανοικτού μαθήματος, μέσω του οποίου οι φοιτητές/τριες αρχαιολογίας θα είναι σε θέση να εκσυγχρονίσουν τις δεξιότητές τους και να αναπτύξουν νέες ψηφιακές δεξιότητες και δεξιότητες 21ου αιώνα. Το μάθημα θα υποστηρίζει την μεικτή μάθηση συνδυάζοντας μια ανοικτή διαδικτυακή πλατφόρμα με πρόσωπο με πρόσωπο εκπαίδευση και επιτόπια μάθηση σε ανασκαφικό χώρο. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο DELTA θα βρείτε εδώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι η συμπλήρωση της φόρμας προεγγραφής. Ο σύνδεσμος (link) για την είσοδο σας στην πλατφόρμα MS Teams θα σας σταλεί πριν την έναρξη της εκδήλωσης, στο email που έχετε δηλώσει στη φόρμα.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.

Με τη συμμετοχή σας βεβαιώνετε ότι έχετε ενημερωθεί και συναινείτε στη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης και στη χρήση του υλικού που θα παραχθεί στην ιστοσελίδα και τις σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης του έργου DELTA (http://www.project-delta.eu/) και της ερευνητικής ομάδας DAISSy (http://daissy.eap.gr/en/), για σκοπούς διάχυσης και επικοινωνίας του έργου.

Κατεβάστε την αφίσα και το πρόγραμμα της εκδήλωσης